Åpning av moderne hotellbygg på Oslofjord

En viktig milepæl i det store utbyggingsprosjektet markeres når det er åpningsfest på Oslofjord Convention Center. De to første hotellbyggene står klare til bruk, og forventningen til fremtiden er stor hos Oslofjord, men også hos BCC-medlemmene som skal leie stedet til sine konferanser.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Oslofjord Convention Center 

BCC har en lang historie på Brunstad, og helt siden stedet ble kjøpt i 1956, har menigheten arrangert sine konferanser her. Etter forrige utbygging i 2004 begynte planene om en mer kommersiell drift å formes, og i 2006 ble eierskapet av stedet overført til Brunstadstiftelsen. Bakgrunnen for dette var et ønske om å skille mellom kirkesamfunnets virksomhet på den ene siden, og næringsvirksomhet på den andre siden. I dag driftes hele konferanseanlegget kommersielt av Oslofjord Convention Center, og BCC leier anlegget de ukene i året menighetens konferanser gjennomføres.

Under BCCs internasjonale stevner er hele anleggets kapasitet tatt i bruk, og flere ønsker å komme for å delta. Mange av BCCs medlemmer var derfor interessert i å kjøpe seg inn som suiteleietaker da planene for den nye hotellparken begynte å ta form for noen år siden.


Arkitekthuset Niels Torp har tegnet den kommende hotellparken på Oslofjord Convention Center 

Omfattende utbygging

Utbyggingen omfatter 15 nye hotellbygg, og Oslofjord Property AS er byggherre for prosjektet. De nye bygningene ligger vakkert til i terrenget, og er tegnet av arkitekt Niels Torp. I midten av juni var en viktig milepæl nådd, da de to første byggene skulle overleveres til Oslofjord Convention Center, og både samarbeidspartnere, presse, politikere og kunder var tilstede da det var stelt i stand til stor åpningsfest. Høytidelig snorklipping ved ordfører Bjørn Ole Gleditsch, friske toner fra dagens band og spektakulære fallskjermstunt ved hoppere fra Jarlsberg Fallskjermklubb var noe av det som sto på programmet. Alle gjestene fikk omvisning i hotellbyggene, og både utforming, løsninger og utsikt vakte begeistring.


Åge Gangsøy fra Oslofjord Property AS, ordfører Bjørn Ole Gleditsch til høyre

Åge Gangsøy i Oslofjord Property, innledet sin tale med å takke alle samarbeidspartnere og eierne som har visjonen for denne utbyggingen. – Uten visjoner og pågangsmot hadde ikke dette vært bygget, konstaterte han i sin tale under den offisielle åpningen torsdag 15. juni.


Arkitekt Niels Torp deltok på den offisielle åpningen, på taket av et av de spektakulære byggene

Administrerende direktør Tore Jørgensen, som skal bidra til at omsetningen øker i takt med den voksende kapasiteten, er svært entusiastisk med tanke på fremtiden. – Jeg er så stolt! Dette blir så fantastisk flott, og jeg tror ikke de som har sett bildene av dette skjønner det før de har sett det fysisk. Her skal vi bygge Nord-Europas beste kongress og resort, for det finnes ingen anlegg i den størrelsen som bygges her, forteller han begeistret.


Tore Jørgensen, administrerende direktør i Oslofjord Convention Center

Store forventninger blant BCC medlemmer

Noen som gleder seg ekstra til å booke seg inn i en hotellsuite på Oslofjord i sommer, er familien til Jannicke og Haakon Pedersen fra Horten. De skal feriere her i tre hele uker i sommer, samtidig som de deltar på BCC sin sommerkonferanse i juli. Familien har gledet seg lenge, og Jannicke kan fortelle at de satte seg opp på venteliste for en suiteleieavtale allerede i 2009. – Vi har brukt tiden til å spare opp til innskuddet, som dekker forskuddsleie i 20 år, og har store forventninger til oppholdet, forteller hun videre.


Familien Pedersen gleder seg til sommeren på Brunstad 

– Vi har selv tilbrakt alle somrene siden barndommen her, derfor er dette noe vi ønsker å videreføre til våre barn. BCCs sommerkonferanse var høydepunktet i året for oss, og vi ble gjerne boende i campingvognen i flere uker til sammen, også etter at stevnet var ferdig.

Komfortable fasiliteter for familien

De siste campingvognene er fjernet for en god stund siden, og familiene kan se frem til et avslappende opphold i moderne hotellrom, som både er lyse, innbydende og fyller alle krav til moderne komfort. – Det er nesten uvirkelig at vi endelig skal få tilgang til rommene i de nye hotellbyggene. Vår avtale gjør at vi kan benytte en suite under alle konferansene som BCC arrangerer her, i tillegg til at vi også kan være her på ferie. At Oslofjord leier ut til andre kunder ellers i året er jo bare fint, uttrykker Haakon.

– Det å ha vært med på å realisere et sånt prosjekt, er vi faktisk ganske stolte av. Det er arkitektur verdensklasse, her i landlige omgivelser ved fjorden. Barna våre elsker tanken på å kunne bo her i flere dager i strekk, og ikke alltid måtte kjøre hjem til Horten på kvelden, legger han til med et smil.


Nathalie Kristoffersen fra Oslofjord Convention Center gleder seg til å ta i mot gjestene i komfortable rom 


Hotellparken innbyr til avslappende og sosiale dager