Kan vi oppnå null matsvinn på en million måltider?

Matsvinn er en stor utfordring i eventbransjen. Hver femte matbit går i søpla, og det vil vi gjøre noe med på våre arrangementer.


Hele 10-20 % av all mat som tilberedes til store arrangementer blir kastet.

På BCCs stevner, hvor alle måltider er inkludert og med nærmere 100 000 deltakere årlig, kjenner vi utfordringen godt. Men for 2025 har vi satt et ambisiøst mål: null matsvinn på alle våre arrangementer.

Tiltaket er en del av vårt økende fokus på bærekraft og ansvarlig forbruk. Det krever innsats fra oss alle, men sammen kan vi sørge for at maten blir spist, ikke kastet.

Tre grep vi gjør for å kutte matsvinnet

I 2025 har vi gjort tre målrettede tiltak som allerede har gjort en markant forskjell.

1. Nyhet: Spis når du vil

Fra i sommer kan du hente mat når du vil – vi har nemlig innført en buffetstasjon med åpent tilbud fra kl. 12:00 til 22:00. I starten var dette kun for deltakere over 60 år, men fra i sommer er den åpen for alle. Her kan du hente maten din, når det passer deg best.

De vanlige matstasjonene på Festplassen med faste måltidstider fortsetter som før. Buffetstasjonen er et ekstra tilbud for deg som trenger mer fleksibilitet. Det gir både mindre matsvinn – og en bedre matopplevelse for deg.

2. Ekstra kveldsmat

Mat som blir til overs etter lunsj og middag, vil bli satt frem som et ekstra tilbud under kveldsmaten. På den måten får maten lengre levetid og du som ønsker det kan forsyne deg en gang til.

3. Ta med deg god mat hjem

På avslutningsdagen får du muligheten til å ta med deg overskuddsmat hjem – selvsagt bare mat som fortsatt er i god stand. Det er mat vi ikke kan lagre til neste arrangement, men som du kan nyte hjemme. En smart og bærekraftig ordning – både for miljøet og for lommeboken din.

Samarbeid og bevisstgjøring

#zerofoodwaste er ikke bare en intern driftsstrategi for BCC Event – det er en invitasjon til deltakere, frivillige og samarbeidspartnere om å ta del i en felles innsats. Alle kan bidra: ved å forsyne seg med den mengde man spiser, følge informasjon om restemat, og benytte seg av utdelingstilbudene.

Vi har allerede fått mange gode tilbakemeldinger på de nye tiltakene, og gleder oss til å fortsette den gode utviklingen, så måltidene våre både blir smartere og mer bærekraftige.