Snart stevne: Reiser om natten så barna får sove

Sommerstevnene nærmer seg, og mange gjør seg klare for å reise til Brunstad. Møt Finn fra Australia, Nadiya og Vasyl fra Ukraina og Tina fra Tyskland som forteller om noe ganske unikt som gjør at de kommer til BCCs sommerstevner.


– Vi kjører alltid om natten, slik at barna får sove, så når man ankommer Brunstad er det slitne foreldre og maks klare barn. Men det er 100 % verdt det.

Tina Bali

 • 28 år
 • Fra Hessenhøfe, Tyskland
 • Mor til tre små barn fra 0-5 år
 • Reisevei: 20 timer

Tina forteller at hun har vokst opp med at foreldrene prioriterte å reise til Brunstad flere ganger i året:

– Mine beste barndomsminner har jeg på Brunstad. Selvfølgelig vil jeg gi dette videre til mine barn, og så har tilbudet for barn blitt veldig stort de seneste årene.

Men det er ikke kun de fine rammene rundt som er viktige for Tina og familien:

– Jeg er overbevist om at barna helt fra de er små kjenner på den gode ånden som er til stede på stevnene. Det er ikke noe bedre for meg som mamma enn å se at barna trives. De føler seg skikkelig hjemme her, sammen med vennene sine.

Barna føler seg hjemme på Brunstad, her fra sommerstevnet 2023. Foto: Privat

Hun gir en forklaring på hvorfor det er en god atmosfære og en god ånd under stevnene:

– Guds ord tales veldig klart her. Jeg kjenner meg dømt av det og det er faktisk en trøst, og en forløsning å kunne dømme seg selv. Det gir rom for at Guds natur kan komme frem, slik at det blir velsignet og godt rundt meg, først og fremst i familien min.

Tina legger vekt på en personlig utvikling i kristenlivet, og som svar på hvorfor hun kommer igjen og igjen lyder det:

– Man reiser alltid hjem igjen med en trang til å bli fornyet.

Kommer fra Australia to ganger i året

En person som ofte er å se på stevnene, er Finn Risa. Selv om han må reise helt fra Australia, kommer han minst to ganger i året.

Finn Risa

 • 74 år
 • Bor i Melbourne, Australia
 • Reisevei: 30 timer

– Det er nåde fra Gud at jeg har hatt anledning til å være med på stevnene så ofte.

Han kunne valgt å følge stevnene digitalt, men som forstander kjenner han på ansvaret for å formidle og representere den ånden han opplever:

– Jeg finner det nødvendig å være personlig til stede på Brunstad også for menigheten på mitt hjemsted. Det at vi kommer her og får hjelp, lys og tro, kommer også vennene på hjemstedet til gode. Her får jeg også hjelp til bedre å forstå hva Gud vil ha gjennomført i og ved menigheten.

Finn viser til at det har vært en stor og positiv utvikling de siste tiårene, og at det gjelder å henge med. Men det er særlig én ting Finn vil fremheve:

– Jeg er svært takknemlig for Kåre Smith sin tjeneste, og den visjonen han og de andre eldre brødrene har for menigheten. Samtidig som vi driver på med mange prosjekter, er det nødvendig med kraftig forkynnelse for å utvikles som Jesu etterfølgere.

Trekkes mot hverandre

Etter å ha begynt å lese Bibelen og søke Gud som ungdommer, reiste det seg noen spørsmål:

– Hvorfor er det diskusjon og krangel blant kristne, når vi leser samme bibel? tenkte Vasyl.

Nadiya og Vasyl Derekh

 • 65 og 66 år
 • Fra Ternopil, Ukraina. På grunn av krigen er vi midlertidig i Norge.
 • 8 barn
 • Reisevei: 1 time

Ekteparet fikk tak i BCCs litteratur for 30 år siden, og det skulle åpne for et helt nytt perspektiv.

– Da forstod jeg at det er menneskets kjød og egenvilje som skaper splittelse. Troen min ble fornyet, og jeg begynte å arbeide på min egen frelse for å komme til et helt nytt liv, forteller Vasyl.

Med denne innstillingen opplever ekteparet at de får åndssamfunn med brødre og søstre fra flere land.

– Når vi møtes, kjenner vi på et sterkt fellesskap. Vi har én ånd, én tro, én Herre Jesus Kristus. Derfor trekkes vi mot hverandre og ønsker å reise til Brunstad på møter og stevner igjen og igjen. 

Nadiya er begeistret for livet som kristen.

– Vi har et håp som er levende og dette gjør oss alltid glade, smiler hun.

– Å lengte etter Gud og etter svar, det tror jeg er noe de fleste mennesker har kjent på. Vi opplever at Guds ord blir åpenbart på Brunstad. Det er ganske unikt. Så selvfølgelig vil vi være der så mye vi kan.