Verdifulle TV-sendinger

Under BCCs sommerstevner kan de som ikke er fysisk til stede, uansett språk, følge med på sendingene fra BrunstadTV. På den måten samler stevnene langt flere enn bare de fysiske deltakerne, og har fått stor betydning for menighetene rundt om i verden.


Blant de som ikke har mulighet til å reise til stevnene i Norge, følger noen med fra sin egen stue, mens andre samler hele menigheten for å se sendingene sammen. Mange steder velger menighetene det siste, for å kombinere oppbyggelse og fellesskap.

Samler menighetene på samme frekvens

Sendinger fra stevnene på Brunstad er ikke noe nytt. På 90-tallet startet BCC med å sende via satellitt-TV til andre land, en utvikling som samlet menighetene over hele verden på en helt ny måte. Gjennom BrunstadTV, som ble startet opp i 2011, utviklet dette seg videre, og under pandemien nesten 10 år senere ble de tekniske plattformene som var bygget opp ekstra viktige. Her kunne trosfeller fra alle verdensdeler følge med og delta i livesendinger fra BCC, på tross av isolasjonen. Nå, etter pandemien, er sendingene fra stevnene ikke blitt mindre viktige.

– Ved disse sendingene får vi Guds ord rett inn i hjemmet vårt. Spesielt har det betydd mye de to siste årene under pandemien, sier Linda Heaven fra Didcot i England. Med to små barn i huset setter hun stor pris på å kunne følge med via TV-skjermen.

– Nå gleder vi oss enormt over å kunne være til stede på stevnet selv, men under stevnet i juli var vi veldig takknemlige for at vi kunne få følge med hjemmefra.

Linda Heaven med sønnen Lucas (3). Foto: privat

Hele menigheten ser sammen

For Donald Tcheumwa (41) fra lokalmenigheten i Bafoussam, en by i den vestlige regionen av Kamerun, er det å se stevnesendingene og høre evangeliet en fantastisk mulighet.       

Donald Tcheumwa. Foto: privat

– Ingen herfra ønsker å gå glipp av en slik mulighet, derfor samles vi hele menigheten når det er sending fra Brunstad. Etter sendingene har vi mat og fellesskap på møtelokalet vårt, sier Donald.

Med den lange reiseveien, og fordi mange fra Afrika ikke har anledning til å komme til stevnene på Brunstad, er streamingen av ekstra stor betydning her.

– Under samlingene gleder vi oss over å være sammen som menighet og høre Guds ord. Det er en stor velsignelse for oss. På den måten kommer evangeliet inn i hjertene våre, og vi kjenner oss som en del av hele menigheten, og Kristi legeme, forteller Donald.

– Jeg er så takknemlig for å være en del av dette felleskapet. Uavhengig av hvilken familie jeg kommer fra, eller hvor jeg bor, så kan det levende evangeliet sette meg fri og gjøre meg lykkelig, sier Donald.

Sveip for å se bilder fra samlinger i Bafoussam. Foto: privat


Engasjerte tolkere

For Donald og de andre som følger med fra Kamerun er tolkingen av møtene også viktig. Under stevnet sitter det et titalls tolker og oversetter budskapet til rundt 20 språk. Blant disse er fransk, som tolkes til land som Kamerun, Kongo, Belgia og Frankrike.

Sendingene tolkes simultant til ca. 20 språk. Her fra den franske «tolkeboksen». Foto: BCC
Marc Tombre. Foto: privat

Marc Tombre (47) fra Nancy i Frankrike er en av flere som sørger for at alle fransktalende skal forstå budskapet fra stevnene. Målet er å formidle budskapet slik som det blir forkynt.

– Vi prøver å tolke så godt vi kan både bokstavelig, men også i den samme ånd og tro som det blir talt. Vi som er så heldige og kan sitte og høre budskapet direkte, vet hvor viktig det er. Tolken må prøve å ikke fjerne den delen, men få det så klart frem som mulig.

– Tanken på at vi skal formidle det som kommer frem i samme begeistring som det tales her, er min motivasjon og glede.

Sendinger for hele familien

Det er ikke bare de som bor langt av gårde som har nytte av TV-sendingene. Henning Fuglseth (40 år) fra Hønefoss forteller at stevnesendingene er noe han prioriterer å se, de gangene han ikke er til stede selv.

– Vi har både barn og ungdom i hus, og ser gjerne sendingene sammen med hele familien. Da gjør vi gjerne litt ekstra utav det, så sendingene fra Brunstad blir høytid, forteller han.

Henning opplever at budskapet som tales, er noe som gjør inntrykk, følger han i hverdagen og forandrer livet til det bedre.

– Når jeg tar for eksempel ordet om ydmykhet til hjertet, blir jeg både en mer behagelig ektemann, far, kollega og medmenneske. Det er en slik utvikling jeg ønsker å ha, sier han.

Henning Fuglseth. Foto: privat