– Får henvendelser fra unge kristne i hele verden

Hvordan får man dagens unge til både å interessere seg for, og forstå Bibelen? Med et ønske om nettopp å formidle det kristne budskapet til ungdom på en innovativ måte, bygger nå BCC-avdelingen Bible X et helt nytt spillunivers basert på Bibelen.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC Media 

BCC Media har store visjoner for satsningen på innhold til ungdom de kommende årene. I 2020 startet utviklingen av et konsept hvor Bibelens budskap utforskes på helt nye måter, i den nyetablerte avdelingen Bible X.

For å nå nye generasjoner kristne, må de møtes på de plattformer de er i dag. Og en slik plattform, som nå er i sterk vekst over hele verden, er gaming. Undersøkelser fra USA viser at 70% av amerikanske ungdommer under 18 år spiller dataspill. Og innen 2023 regner man med at nærmere 40% av verdens befolkning spiller.

Se presentasjon av spillkonseptet her: Discover the events that changed the world forever!

Mette Kronstad Johnsen er en av de som jobber med det nye bibelspillet, som bruker moderne teknologi til å nå mange nye mennesker med Bibelens budskap. Foto: BCC Media

Startet med spenstige idéer til ungdommens påskecamp

Det hele startet med idéen om å utvikle en 3D-modell av tempelet i Jerusalem på Jesu tid, som kunne brukes til å engasjere og inspirere unge bibellesere i BCC på ungdomscampen påsken 2020.

Campen ble avlyst grunnet koronapandemien, men i kjølvannet av dette ble et nytt og ambisiøst prosjekt igangsatt; nemlig å skape et helt nytt spillunivers, basert på Bibelen. Her skulle det kristne budskapet formidles i en spennende historisk setting , gjennom moderne spillteknologi.

I løpet av seks hektiske måneder ble det utviklet et ferdig konsept, og flere tusen timer har gått med til å bygge opp en tredimensjonal replikasjon av hele Jerusalem i år 33. Fortsatt gjenstår mye arbeid før spillet er klart for endelig lansering, men i begynnelsen av 2022 vil en såkalt betaversjon være klar.

En komplett 3D-replikasjon av Jerusalem fra Jesu tid er bygget opp hos Bible X. Foto: BCC Media

Åpner spillet for utprøving kommende vinter  

Arve Solli, som leder Bible X-avdelingen, forteller at de gleder seg til å åpne spillet for første testgruppe:

Arve Solli. Foto: BCC Media

– Brunstad Ungdomsklubb (BUK) har takket ja til å hjelpe oss med testing og utprøving. Gjennom en såkalt «closed beta», får BUK-ungdommer i alle verdensdeler tilgang til å teste ut spillet gjennom et helt år.

Solli tror dette vil gi avdelingen mye verdifull feedback som de kan bruke til forbedringer og justeringer av konseptet, før den endelige lanseringen i 2023.

– Vi tror også at det blir en veldig spennende periode å være med på for ungdommene. Vi kommer til å lansere betaversjonen for BUK under årets romjulscamp, og så får de tilgang til closed beta i februar 22, som inneholder 3 av kapittelene i spillet.

Bible X leter også etter andre grupper som vil teste ut betaversjonen, og kan gi tilbakemeldinger på arbeidet deres.

– Akkurat nå har vi en spørreundersøkelse gående i USA, blant kristne ungdommer og ungdomsledere der, sier han.

Har truffet interesserte fra hele verden via sosiale medier 

Og det har vært en overveldende respons på prosjektet via sosiale medier:

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra andre kristne internasjonalt, via plattformer som YouTube, Discord, Instagram og Facebook-grupper. Gjennom dette har flere profesjonelle fagfolk og andre gaming-grupper, blant annet fra USA, Sverige og Singapore, kontaktet oss og er begeistret. De er utelukkende positive, og mange ønsker å bidra med utviklingen.

– Derfor har vi også nylig lansert en music-composer audition. Her har vi så langt fått inn over 70 henvendelser fra hele verden. Målet vårt er jo å nå ut til unge kristne i så mange land som mulig, så vi er veldig glade og takknemlige for alt engasjementet vi møter.

Ved at det kristne budskapet formidles på nye, interaktive plattformer, blir det interessant å utforske Bibelens budskap, også for den nye generasjonen. Foto: BCC Media

Hvorfor vi gjør dette?

Å bygge et helt nytt dataspill høres kanskje ekstraordinært ut, men i virkeligheten finnes det flere gode grunner til å gjøre det. Ved å utnytte de mulighetene som ligger i dagens teknologi, kan man nå mange nye mennesker med Bibelens frigjørende budskap.

Det å gjenoppleve noen av Bibelens viktigste begivenheter på en interaktiv måte, kan gjøre det lettere å forstå og reflektere over evangeliet. Her vil de som spiller få oppgaver å løse, og ikke bare oppleve tiden og menneskene, men få historier oppklart og selv få høre direkte fra Jesus hva han mente i forskjellige situasjoner.

BCC tror at det å formidle det kristne budskapet på nye plattformer vil gjøre det levende og interessant for den neste generasjonen, og gjøre at flere får høre evangeliet. Alle som er interessert i å lære mer om Bibelen kan ta del i opplevelsen som Bible X-spillet legger opp til. Endelig versjon vil lanseres i 2023.

Se video: ungdommer i Canada og Norge tester første demoversjon av spillet, våren 2021:


Deler av denne artikkelen ble opprinnelig publisert i Brunstad Christian Church sin årsrapport for 2020.