Video: Stevne på New Zealand

Lokalmenigheten på New Zealand arrangerte i januar sitt årlige sommerstevne, med deltakere fra flere andre land. Stevnet har blitt et reisemål for BCC-medlemmer fra flere verdensdeler, og her kan du se en videosnutt for å få et innblikk i noe av engasjementet som legges ned i arrangementet.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: BCC

Se videoklipp fra stevnedagene nederst i artikkelen.

BCC er et kirkesamfunn med trosfeller i alle verdensdeler, deriblant på New Zealand. Menigheten her befinner seg på nordsiden av øya, ikke langt unna storbyen Tauranga. Totalt er de rundt 70 medlemmer.

I mer enn 10 år har BCCs forstander Kåre J. Smith reist hit for å delta på sommerstevnene, og forkynnelsen trekker flere gjester. I år hadde stevnet nærmere hundre deltakere.

Kåre J. Smith hadde også i år reist til New Zealand for å delta på stevne, og forkynte evangeliet på flere møter. Foto: BCC

Lokalt, men internasjonalt arrangement

Stevnet varer litt under en uke og har et innholdsrikt program: barnedag, ungdomsdag og et hovedstevne som går over tre dager. Det er lokalmenigheten på New Zealand som planlegger og gjennomfører stevnet, og her er både ungdom og eldre i sving.

For å få plass til alle leier menigheten et leirsted hvor de kan ha trosoppbyggende møter. I tillegg er det er gode fasiliteter for aktiviteter mellom møtene med blant annet sportsbaner og strender.

Trosoppbyggende ungdomssamling: her er de unge i fokus, og temaene tilpasses dem. Foto: BCC
Etter ungdommens møte var det sang og gode samtaler rundt bålet. Foto: BCC

Innflytter fra Norge er medarrangør

Elise Friberg (25) er opprinnelig fra Norge, men flyttet til New Zealand for litt over to år siden. Hun er engasjert i barne- og ungdomsarbeidet i lokalmenigheten, og har også vært med i planleggingsprosessen av arrangementet.

–På stevnet treffer jeg ofte gamle venner, og får også nye. At vi kan samles om vår tro og oppmuntre hverandre gir meg stor motivasjon personlig, sier hun. – Det inspirerer meg til å leve et personlig og aktivt kristenliv selv.

Totalt på stevnet var det tre møter og et ungdomsmøte. På dagtid ble det arrangert sport og lek, og etter solnedgang var det tid for sang og gode samtaler rundt bålet.

Opplegget for barna var basert på samme tema som BCCs barnestevne i Norge sommeren 2019 «Jesus er min venn». Her fikk barna lære mer om hvem Jesus er, og hvordan han kan være en hjelp igjennom livet.

Fra felles måltid under hovedstevnet. Elise (i midten) er aktiv i barne- og ungdomsarbeidet på New Zealand. Foto: BCC
Barna hadde aktivitetsdag, samt en egen samling rundt temaet «Jesus er min venn». Her er en gruppe klar til å fremføre sitt innlegg under barnedagen. Foto: BCC

Frivillig engasjement og kristent fellesskap

Flere av dem som har bistått med frivillig innsats til stevnet forteller at det har vært givende for dem personlig å være en del av det felles prosjektet. Å jobbe sammen for å arrangere et stevne for nesten hundre deltakere, gir et samhold lokalt, og også muligheter til å stifte nye, internasjonale vennskap.

Her kan du se et lite filmklipp fra arrangement og forberedelser, som er laget av lokalmenigheten på New Zealand: