Nyttårsstevne med plass til barna

30.desember startet årets siste stevne i BCC. Denne gangen var det rekordpåmelding med over 10.000 deltakere fra inn- og utland. Her samles medlemmene om troen som det sentrale, i tillegg er deler av programmet tilpasset barn og ungdom.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Lidiya Lukashuk

Denne gangen sto vi ved inngangen til et nytt tiår, og BCC har en historisk periode bak seg. Dette ble behørig feiret i BrunstadMagasinet, da stevnet ble avsluttet på nyttårsaften.

Fullsatt sal under årets nyttårsstevne

Helt siden 1965 har BCC hatt sine nyttårsstevner på Brunstad i Vestfold. Mye har skjedd siden den gang; det første nyttårstevnet hadde 800 deltakere, og i år har altså over 10.000 gjester tatt turen. Rundt 60 % av deltakerne er norske medlemmer, men totalt er hele 33 land fra hele verden representert.

LES OGSÅ: Fra én mann til verdensomspennende trossamfunn 

I år var det rekordpåmelding med over 10 000 påmeldte, og stor interesse for forkynnelsen. Foto: BCC

Mandag kveld var storsalen på Oslofjord Convention Center fylt til randen, da første møte startet. Høytid preget stunden da forstander Kåre J. Smith åpnet stevnet. Han talte om Jesus Kristus som den klippe som Guds menighet bygges på.

– Vi bygger ikke på mennesketanker eller meninger, men på livets ord som Jesus kom med. Det er ikke en ny lære, men et nytt liv, sa Smith.

Han leste blant annet fra Johannes evangelium 14,21: Den som har mine bud og holder dem, han er den som elsker meg; men den som elsker meg, skal elskes av min Fader, og jeg skal elske han og åpenbare meg for han.

Eget program for barna

Programmet var godt tilrettelagt for familier, med flere aktiviteter for både barn og unge. Foto: BCC

Det er helt klart trosoppbyggelsen som er det som samler oss, og er det sentrale denne nyttårsfeiringen. Men det gjøres også mye for at barna og ungdommene skal trives. I år deltar nesten 1.900 familier, og Lise Larsen, leder i BCCs arrangementsavdeling, forteller at de har lagt opp til et familievennlig program med mange fine elementer for barna.

– Denne gangen åpnet nyttårsstevnet med familiedag utendørs. Her var frivillige fra lokalmenigheten i Sandefjord i sving gjennom dagen, med aktiviteter for barn mellom 6 og 12 år, sier hun.

Skøytebane, akebakke med kunstig snø, og hyggelige Frost-figurer var bare noe av det som møtte barna første dagen, og det milde og strålende vinterværet ga opplevelsene en ekstra fin ramme. Med julemarked, varm drikke og full aktivitet i akebakken og på isen ble det en fin start på nyttårsfeiringen for mange av barna.

Tid til fellesskap og gode samtaler mellom møtene. Foto: BCC

Høydepunkt for både voksne og barn

– Foreldre kommer jo for å ta del i trosoppbyggelsen, samtidig som barna skal oppleve stevnet som et høydepunkt. Derfor vil vi at barneprogrammet skal være like bra for barna som ungdomsprogrammet er for ungdommen, sier Lise Larsen.

Andre dag på stevnet ble det derfor arrangert ulike idrettsskoler for barna i aktivitetsanlegget Oslofjord Arena, samt et eget fyrverkeri for de minste klokken 19 på nyttårsaften.

Det var egne idrettdsskoler for barna i Oslofjord Arena, hvor frivillige stiller opp. Foto: BCC
Som en tradisjon under nyttårsstevnene i BCC er det også eget fyrverkeri for barna tidlig på nyttårskvelden. Foto: BCC

BrunstadMagasinet feiret avslutningen på et historisk tiår

Siste del av programmet på nyttårsaften var en livesending av BrunstadMagasinet, med et innhold som både inspirerte og begeistret. Her var det tid for et tilbakeblikk på et fantastisk interessant tiår, med et historisk engasjement fra BCCs medlemmer.

Det fremkalte både latter og applaus da filmer av grønne sanger, morsomme dueller, temakonkurranser og historiske milepæler i innsamlingsaksjonen blir vist i tilbakeblikksfilmer fra det siste tiåret.

Vi har virkelig grunn til å feire, og som Tielman Slabbert fra Sør-Afrika sa på Skype-overføring: Nå har vi jobbet og stått på sammen, så vi har bygget både åndelige og økonomiske muskler. Nå skal vi bruke dette for å hjelpe mennesker og oppfylle Jesu misjonsbefaling.

Under BrunstadMagasinet var det mange gode tilbakeblikk å se fra tiåret som har vært. Foto: BCC

Med Bibelen som rettesnor – formidlet ved hjelp av teknologi

Og nettopp Jesu misjonsbefaling og hans gode bud har vært gjennomgangstonen hele dette nyttårsstevnet. Det er også det vi skal jobbe videre med i året som kommer.

Et av de viktigste tingene BCC investerer i nå, er et prosjekt der ungdommer kan inspireres til å lese og lære mer om bøkene i Bibelen. Satsningen inneholder både animasjonsfilmer, lydbøker og et eget podcast-studio med sendinger utover vinteren og våren. I tillegg er det er utviklet illustrasjoner og forklaringer ved hjelp av spillteknologi, med mål om at ungdommene blir inspirert til å sette seg inn i den spennende boka Bibelen er. Hele prosjektet ble lansert i BrunstadMagasinet, til stor begeistring for både unge og voksne medlemmer.

Etter en inspirerende sending i storsalen samlet flere tusen stevnedeltakere seg utendørs for å feire overgangen til det nye tiåret. Og mens bildekavalkaden fra BCC-året 2019 rullet over den store LED-skjermen, og fyrverkeriet lyste opp nattehimmelen, kunne vi ønske hverandre godt nytt år, og sammen se fram til året 2020.

Etter en bildekavalkade og servering av varm drikke, ble det nyet året feiret med fyrverkeri. Foto: BCC