20 år med stevner i Israel

Israel, og spesielt Jerusalem, er et sentralt reisemål for flere religioner. Også i vårt kristne trossamfunn har det lenge vært tradisjon for å samles til stevne her. Les mer om markeringen av det 20. stevnet i dette lille, men betydningsfulle landet.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: BKM Sveits

Selv om landet har vært igjennom mange kriger og vanskelige tider, er det likevel et sted som gir en god ramme for å samles i fred og fordype seg i troen.

– Her levde profetene, og her levde Jesus sitt liv, sa forstander Kåre J. Smith under åpningen av stevnet. – Det er noe med Israel som gjør at når ungdommen kommer og opplever dette landet, blir de også grepet av Gud. Her har nok hundrevis av ungdommer fått syn for det himmelske perspektivet.

For mange ungdommer har turene til Israel vært en stor opplevelse. Her er ungdommer fra Sveits. Foto: BCC

Fellesskap på tvers av alder og nasjonalitet

Til stevnet i Israel kom det grupper fra flere deler av verden; BCC-medlemmer i alle aldre og fra mange nasjonaliteter. Helene Tombre Nilsen (38) var en av deltakerne, og kan fortelle følgende:

–Sammenliknet med stevner på Brunstad, oppleves stevnet her mer intimt. Siden vi er en mindre gruppe, blir det anledning til å treffe gamle venner fra andre land, og i tillegg få nye venner på tvers av aldre og nasjoner.

Helene (midten) var en av deltakerne under stevnet. Her fra Jerusalems gater. Foto: BCC

Jubileumsfest markerte 20 år med Israelsreiser

Årets stevne inneholdt en jubileumsfest. Temaet for festen var forventning til Jesu gjenkomst, og underveis var det kortfilmer og taler, sang og musikk. Alt sammen bidro til å øke forventningen og gleden til å møte vår frelser. Avslutningen utendørs i den varme kvelden ble et flott punktum for det hele.

Jubileumsfesten inneholdt oppbyggelse, musikk og underholding for ung og gammel. Foto: BCC

Eva og Kåre Smith under jubileumsfesten. Det hele avsluttes med dessert ute i den varme sommerkvelden. Foto: BCC

Turer som inspirerer kristenlivet

– Stevnet og jubileumsfesten var en fantastisk opplevelse. Reisen så langt har vært en god kombinasjon mellom trosoppbyggelse og opplevelser av det historiske landet vi er i. I denne atmosfæren får man en bedre forståelse av Israels historie og skjebne, sier Helene. – For meg gir dette også et nytt perspektiv på kristenlivet.

Susan Ekholt, daglig leder i reiseselskapet som planlegger turen, har lang erfaring med å arrangere disse turene.

– Vi har arrangert turer for grupper på mellom 10 – 1000 personer hvert år, både ungdom og voksne. Og nå er det 20. gangen vi deltar på stevne her, sier Ekholt. – Det er ingen tvil om at fellesskapet vi opplever her nede, hvor historien kommer så nær, gjør noe med oss. For mange ungdommer har nok disse turene vært avgjørende for det kristne trosstandpunktet.

Ungdom fra flere deler av verden møttes på stevnet i Israel. Her er unge medlemmer både fra Tyskland og Nederland. Foto: BCC
Medlemmer fra Nord-Amerika bidro med sang og musikkinnslag. Foto: BCC