Sommerkonferansene: bilder fra BCCs aktivitetsprogram for barn og ungdom

Det skjer mye også i dagene mellom sommerkonferansene på Brunstad, hvor BCC-medlemmer fra inn og utland deltar på aktivitetsprogrammet denne uken. Lærerike og spennende dagstilbud for barn, og sveitsisk kulturfest for hele familien er bare noen av programelementene frivillige fra flere land har forberedt.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Randi Hutt 

Frivillige fra lokalmenighetene i Tyskland har arrangert «JuniorCamp»,  hvor 750 barn deltok på over 20 forskjellige aktivitetstilbud. Barna kunne velge mellom aktiviteter som akrobatikk, kunst, dans, fisketur, musikk, laboriatorium, håndball, fotball og volleyball, hvor  rundt 200 voksne og ungdommer var i sving. Tilbudet ble arrangert for første gang i år, og ble svært godt mottatt av både foreldre og barn i målgrupppen 7 – 12 år.

Swiss day – sveitsisk kulturfest i Norge

Denne uken ble også den sveitsiske nasjonaldagen markert da BCC-medlemmer fra Sveits arrangerte Swissday – en skikkelig festdag for alle barna på Brunstad. Det var medlemmer fra lokalmenigheten i Sonnmatt og Hallau som tok initiativ til nasjonaldagsfeiringen, som var godt forberedt. Her var det musikk, lurblåsing, folkedrakter, underholdning og aktiviteter for små og store i strandsonen på konferanseanlegget. Dele ble avsluttet med konsert og lanternetog på kvelden.

De nærmeste dagene vil det skje enda mer spennende for barn, det blir hesteredning og leker i strandsonen, mens nederlandske BCC-medlemmer har planlagt sommerleir for 100 barn med hyttebygging og matlaging. Takk til engasjerte frivillige fra mange land, som har forberedt flotte arrangementer for barn, ungdom og voksne på Brunstad.

Her er et knippe bilder fra de siste dagenes aktiviteter:


Danseglede på Juniorcamp: De tyske BCC-medlemmene inviterte barn mellom 7 og 12 til en hel dag med over 20 valgfrie aktiviteter.  Foto: BCC 


Juniorcamp: Myldrende liv inne i konferansesenteret, hvor det blant annet var kreativ-camp, modellbygging og laboratorie-eksperimenter. Foto: BCC


Juniorcamp: Skyting med selvlaget pil og bue i Asterix- og Obelixland. Foto: BCC


Juniorcamp: I turnhallen med akrobatikk-gruppa. Foto:BCC


Glede: mange morsomme aktiviteter utendørs på Swiss Day også. Foto: BCC


Swiss Day: Hoppeslott og mye annet morsomt for barna denne dagen, med smilende sveitsiske verter overalt. Foto: BCC


Swiss Day: Kulturfest med både folkemusikk og underholdning i forbindelse med den sveitsiske nasjonaldagen. Foto: BCC


Like før lanternetoget skulle avslutte den sveitsiske festen kom regnet, men barna ser ut til å være fornøyde likevel. Foto: BCC