Klart for sommeruker med konferanser og fellesskap

Sommeren er høysesong for kristne konferanser, og BCC er intet unntak her. Denne sommeren kommer til sammen nesten 18.000 medlemmer fra inn- og utland til de to konferansene som avvikles på Oslofjord Convention Center. For mange av deltakerne er dette et av sommerens store høydepunkt.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

De voksne ser frem til å få åndelig påfyll på møter og trosoppbyggende samlinger. For barna er det egne barnedager og aktivitetstilbud under hele konferanseperioden. Det arrangeres også flere temakvelder for ungdom hvor bibelens budskap formidles på en lettfattelig måte som skal nå aldersgruppen.


Kreative måter å formidle det kristne budskapet på tas i bruk med ulike temakvelder for ungdom. Foto: BCC

Et internasjonalt fellesskap

Det kristne fellesskapet som oppstår når flere tusen troende møtes i løpet av noen hektiske sommeruker, er av svært stor betydning for det internasjonale samholdet medlemmene i BCC opplever.

Rundt 40 % av konferansegjestene kommer fra land utenfor Norge, og i sommer er det flere internasjonale deltakere enn noen gang. Til sammen fyller BCC hele kapasiteten på Oslofjords konferanseanlegg disse ukene i sommer.

Stevner i over 100 år

«Ha takk, o Gud, at du samler sammen, en liten venneflokk fra øst og vest» skrev Johan Oscar Smith i 1922, da menigheten fortsatt var en uorganisert flokk med venner som innviet sitt første faste forsamlingshus i Horten. Tradisjonen med å samles til årlige stevner går imidlertid over 100 år tilbake i tid.

I dag er BCC et offentlig registrert trossamfunn med over 8.000 norske medlemmer og utbredelse i 57 land, men det er fortsatt høytidstemning i salen når denne sangen synges på sommerkonferansens åpningsmøte i 2018.


Storsalen på Oslofjord var fullsatt, og forventning til den kommende konferansen fylte rommet under åpningsmøtet fredag 20. juli. Foto: BCC

Høy oppslutning om tradisjonsrike sommerkonferanser

På Brunstad har flere generasjoner BCC-medlemmer tilbrakt adskillige sommeruker, og det knytter seg mange gode minner til stedet hvor BCC har arrangert sine stevner i over 60 år.

I 2005 begynte BCC å arrangere to sommerstevner hvert år, for å få plass til alle de internasjonale gjestene som har ønsket å delta.

De siste årene har Oslofjord Property stått for en storstilt utbygging av hotellanlegget, og i sommer står enda to nye hotellbygg klare til å ta i mot konferansegjester i moderne og praktiske familiesuiter som også sikrer gode opplevelser for neste generasjon konferansegjester.


Neste generasjon konferansegjester: mange nye familier har fått overnattingsplass på konferansene etter at de nye hotellbyggene sto ferdige på Oslofjord. Foto: BCC

Støtte til opphold for personer som trenger det

BCC har i flere år ytt støtte til personer i land med lav kjøpekraft, slik at flere av de som ønsker det, har fått mulighet til å besøke konferansene og ta del i den åndelige oppbyggelsen. Dette er også tilfellet i år.

Leder for BCCs arrangementsavdeling, Lise Larsen, forteller at det i år er  rundt 460 personer som har fått invitasjon med støtte til overnatting, oppholdskostnader eller reiseutgifter. Det er stor interesse for å reise til BCCs konferanser i Norge både for denne gruppen og grupper fra andre land.


Fadderordning: gjester som kommer til Brunstad for første gang, blir tatt imot av egne «Brunstad Buddies», som introduserer dem for programtilbudene og bidrar til at de får nye venner fra mange land. Både Noemi fra Australia og Anne Kari fra Drammen har engasjert seg her. Foto: BCC

I tillegg sendes de trosoppbyggende samlingene fra konferansen i sin helhet via BrunstadTV, til medlemmer over hele verden. Sendingene tolkes til cirka 20 språk og følges også av flere hundre BCC-medlemmer som ikke er tilstede.

Les også: Tolkene i Amazonas

Frivillige arrangerer aktivitetstilbud for barn

Noe som også er gledelig er at nesten 50 % av sommerkonferansenes gjester er barn og ungdom som er 20 år eller yngre. Dette gjør at BCC har lagt ekstra vekt på å legge til rette for denne gruppen under sommerkonferansene.

Flere av lokalmenighetene har engasjerte seg i dette arbeidet, og blant annet har medlemmer fra de nord-tyske lokalmenighetene planlagt og organisert et daglig aktivitetstilbud til alle barn mellom 8-12 år.


I «JuniorPoint» kan barn komme og være hver dag, her er det blant annet kreativ sone, spillsone og «chillsone», i tillegg til at det arrangeres ulike temadager, som her på Wild West dag. Foto: BCC 

– Her er mange ungdommer og voksne engasjert i arbeidet med å skape gode opplevelser for de yngre barna, forteller Lise Larsen.

Sommersatsning har gitt fornyet tilbud til flere grupper

Siden januar har arrangementsavdelingen i BCC hatt et ekstra fokus på sommerkonferansene 2018. – Ved hjelp av frivillige fra mange lokalmenigheter i ulike land har vi løftet tilbudet under konferansene, forteller hun entusiastisk.

– Det som er så fantastisk med dette er at hele organisasjonen får lov til å bidra, og det gjør at arrangementet får et internasjonalt islett og at eierskapet til arrangementet styrkes.

– Målet er at aktivitetene som tilbys til de ulike aldersgruppene skal bidra til en god opplevelse for alle, avslutter Larsen.


Fra familiedagen forrige helg. Mange av gjestene har brukt muligheten til å feriere med familie og venner i uken før konferansen startet. Foto: BCC

Les også: Brunstadsommeren er i gang