Hvorfor arrangerer BCC egen kvinnekonferanse?

Denne helgen samles 4 350 kvinner i alle aldre til BCCs kvinnekonferanse. Gruppen er sammensatt, både i alder, livssituasjon, utdannelse og yrke, men alle deltakerne har en felles interesse: Å samles om sin kristne tro.


Tekst: Berit H. Nilsen – Foto: BCC

I over 10 år har BCC arrangert kvinnekonferansene, og for mange er dette en viktig arena. Ikke bare er det et avbrekk fra dagliglivets ofte travle hverdag, men det gir en dimensjon av fellesskap som betyr mye.

Kvinner som samles om sin kristne tro

Når over 4.000 kvinner samles til BCC-konferanse kan det være relevant å stoppe opp med spørsmålet om hva som er forskjellen på BCC og andre kristne. På mange måter er kanskje likhetene flere en forskjellene. Vi leser i den samme Bibelen, og tror på det vi leser.

I BCCs forkynnelse er det også helt sentralt at vi gjør det vi leser. En kan studere og kunne lærdommene på rams, men uten å praktisere det, kommer en ikke til resultater.

Og nettopp dette er det sentrale i helgens konferanse. Forkynnelsen fra talerstolen er den samme som den ellers er på BCC sine konferanser. Det er ikke teologisk kompliserte taler, men trosoppbyggelse der Bibelens ord forklares på en enkel og klar måte så man kan leve etter det i sin hverdag.

Nesten fullsatt sal når 4350 er samlet til kvinnekonferanse. Foto: BCC

Tid til gode samtaler, fest og fellesskap

Hovedformålet med å samles til kvinnekonferansen er det å høre Guds ord, dele oppmuntring og få gode råd fra hverandre.

Og så er de gode samtalene, møte med gamle og nye venninner over en kaffekopp, festmiddag lørdag kveld og gode musikkopplevelser viktige tilleggs-ingredienser som gjør at dette er et av årets store høydepunkter for kvinnene i BCC.

Fellesskap på tvers av generasjoner på årets kvinnekonferanse. Foto: BCC
Unge konferansedeltakere med forventninger til helgen. Foto: BCC