Internasjonal ungdomsgruppe på vintertur til Hallingdal

Etter en god juleferie står et nytt halvår før døren for de 325 ungdommene som deltar på BCCs ungdomsprogram i Norge. Og hva er vel bedre enn å starte det nye året med en skikkelig vintertur til Ål i Hallingdal, også kalt Norges vugge? Her fikk vi oppleve både norsk vintersport og trugetur i snødekte fjellandskap.


Tekst: Nora Risnes – Foto: Randi Hutt

Det var BCCs lokalmenighet i Hallingdal som hadde invitert alle ungdommene som deltar på Youth Exchange Program (YEP) til en rekreasjonstur i norsk fjellheim. Ikke mindre enn fem busser og to minibusser måtte til for å få alle sammen opp til Hallingdal.

Reise på tur med over 300 stykker

Ungdommene på YEP kommer fra 27 nasjoner, og det var nok litt av et syn når alle bussene skulle ha pause ved den samme bensinstasjonen. Vi får bare beklage dersom noen andre kunder følte seg litt overveldet av entusiasmen vår.


YEP-ungdom fra Oslo var også med, her er er fem nasjoner og fire verdensdeler representert. Foto: BCC

Valgfrie aktiviteter

For at så mange som mulig skulle få gjøre noe de likte hadde vi i samarbeid med vertene i Hallingdal planlagt tre valgfrie aktiviteter på lørdagen; trugetur, slalåm og snowboard i bakken og aktiviteter i gymsal.

Ti kuldegrader, puddersnø og strålende sol satte perfekte rammer både for turen på truger og for de som stod i bakken. I gymsalen var det stor aktivitet med volleyballturnering, innebandy, fotball og kanonball.


Mange valgte å bli med på trugetur innover i fjellet, og med puddersnø og strålende sol ble det en magisk opplevelse. Foto: BCC

På lørdagskvelden hadde vertene våre forberedt en fest på Øyni Konferansesenter, hvor lokalmenigheten i Hallingdal har sine samlinger. I tillegg til nydelig mat og god bevertning fikk vi en interessant innføring i tidligere menighetshistorie, hvor Nesbyen i Hallingdal hadde vært et samlingspunkt i årene før menigheten kjøpte Brunstad gård i Stokke. Vi fikk også høre om hvordan den gamle fjellgården til Syver Torsteinslåtta har vært til stor glede for menighetens familier og ungdom gjennom mange år.

Budskap å ta med seg hjem

Bjørn Nilsen

Både lærerne og frivillige tilknyttet Bibelskolen var også med oss denne helgen, og talte til oss på festen lørdag kveld. Vi fikk oppmuntringer til å benytte det nye året med alle dets muligheter til å komme nærmere Gud og la oss bearbeide av hans ord.

Bjørn Nilsen siterte sangen fra vår sangbok, Herrens Veier; « Gleden blir stor når i sannhet du står. Vandrer du trofast, du seieren får. La deg av sannhet behandle. Sannheten vil deg forvandle. Om du er svak som et svaiende rør, sannheten gjør at du makter og tør.»

Og med sannhet som grunnvoll får vi som ungdommer virkelig noe godt og trygt å bygge livet vårt på, samtidig som troen hjelper oss frem så vi også står i en utvikling som kan gjør oss til bedre medmennesker for våre omgivelser.

Morten Sjemmedal fra Hallingdal ønsker velkommen til fest lørdag kveld. Foto: BCC

Rekordbesøk på menighetslokalet

Svein Fuglset

Svein Fuglset var en av arrangørene fra Hallingdal, han kunne fortelle at de var veldig begeistret for å få lov til å være vertskap for hele YEP-laget denne helgen.

– Ungdommer og voksne stilte gladelig opp og hjalp til med servering og matlagning, og synes det er ekstra fint at så mange internasjonale ungdommer, der mange kanskje knapt har sett snø før, kan få oppleve bygda vi bor i. En flott gruppe å være vertskap for. Vi har aldri vært så mange samlet på Øyni konferansesenter, men det hele gikk veldig fint. Vi gleder oss allerede til neste gang, sier han.

Selv var vi fordelt på to overnattingssteder; Liatoppen Fjellstue og feriestedet Torsteinslåtta, som ikke lå langt unna Øyni. Begge steder ligger naturskjønt til like ved snaufjellet, og vertskapet vårt gjorde en kjempeinnsats så logistikk, bespisning og transport skulle gå bra for seg. For oss som fikk være gjester ble det en helt fantastisk tur.


Spente ungdommer har ankommet Øyni i Hallingdal, spente og klare for en helg i vinterland. Foto: BCC


Lørdag kunne vi velge mellom aktiviter i gymsalen, tur i slalombakken eller trugetur i fjellet. Foto: BCC


Lørdag kveld bidro også våre egne YEP-ungdommer med musikk og underholdning. Foto: BCC