Inspirerende og høytidelig fest fra Syd-Tyskland

BCCs lokalmenighet i Linnenbach har forberedt kveldens fest i et helt år. I tillegg til forkynnelse, sanger og underholdende innslag er  misjonsfestene en viktig inspirasjon til å bidra i innsamling til misjonsvirksomheten over hele verden.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Susanne Pfeifer/BCC Linnenbach 

Lørdag 14. oktober var det endelig klart for BCCs misjonsfest fra Linnenbach, og vertsmenigheten hadde forberedt seg svært godt, helt siden de fikk oppgaven for ett år siden.

– Dette har vært et fellesprosjekt for hele menigheten vår, forteller Oliver Schmidt, som er en av hovedansvarlige for festen og TV-sendingen. –  Da vi fikk oppgaven fra BCC om å være arrangør for denne misjonsfesten, var det stor begeistring her i Linnenbach. Og vi er ikke mindre stolte og glade i dag, når vi ser hva vi har fått til sammen. Cirka 17 personer har jobbet med å lede planleggingen, men alt i alt har det krevd innsats fra hele menigheten – fra de yngre til de eldste.


Fra det flotte barninnslaget i begynnelsen av festen. Foto: BCC

Tema for festen var «Tro er seier»

Temaet for festen ble valgt tidlig i planleggingsprosessen, etter en idéworkshop der hele menigheten var samlet for å ta fatt på oppgaven med arrangementet. – Der kom vi frem til temaet «Tro er seier». Deretter fortsatte arbeidet i mindre grupper, og det ble forberedt rundt 10 ulike innslag som vi sydde sammen til et program. Dette håper vi formidler temaet om en seirende tro til alle aldersgrupper, men kanskje spesielt til ungdom, forteller Schmidt. Vi har cirka 164 skuespillere i alle aldre på scenen, og rundt 60 personer som er involvert i teknikk og andre oppgaver bak scenen.


En av de unge skuespillerne som var i aksjon i løpet av kvelden. Foto: BCC

I programmet var også barna ivaretatt, for et av de første innslagene på festen var et fengende sceneshow nettopp for dem. Programmet som fulgte inneholdt både vakker korsang, samtaler på scenen, forhåndsproduserte filmer og sceneshow for og med ungdom.

Kåre J. Smith startet sin tale med å minne om at barna er det mest verdifulle vi har, og at Guds rike hører barna til. Videre talte han om Jesus som troens opphavsmann og fullender, og om det glade budskap, som er et budskap om et liv i frihet fra synd. Ved å leve et gudfryktig liv kan vi få del i kjærlighet, glede, fred, tålmodighet og alt som er godt. Tilhørerne fikk høre et oppløftende budskap ved det håp evangeliet gir for alle som lengter etter det samme liv som Jesus levde. Videre i festen var det mange oppmuntrende ord, ikke minst til ungdommen.


Noen av ungdommene som opptrådde på scenen. Foto: BCC

Midler øremerket misjonen

– Vi har hatt som mål å levere en opplevelsesrik og inspirerende fest både til gjestene som har reist hit, og til alle som følger TV-sendingen via BrunstadTV, sier Schmidt. – Ikke minst siden så mange av disse har bidratt generøst med gaver til misjonsmålet vårt. Kollekten som tas opp i forbindelse med misjonsfestene gis til BCC som gaver, og øremerkes til prosjekter for å fremme evangeliets utbredelse til alle folkeslag, som Jesus sier i misjonsbefalingen, fortsetter han. – Dette har vært en viktig motivasjon for oss i arbeidet med festen det siste året.


Oliver Schmidt, en av arrangørene som har jobbet med misjonsfesten i Linnenbach ett års tid. Foto: BCC

Et mål som engasjerer

At misjonskollekten var viktig for arrangørene, var tydelig fra lenge før festlokalene åpnet. For å skape litt ekstra blest om kollekten hadde de den siste måneden tatt initiativet til en internasjonal innsamlingskonkurranse, der ulike land konkurrerte med og mot hverandre.

Blant en rekke dueller på tvers av landegrensene hadde de gamle erkerivalene England og Frankrike sitt eget oppgjør, Tyskland og Nederland hadde slått seg sammen mot Norge, mens Sør Afrika konkurrerte mot et lag bestående av Australia og New Zealand. På en nettside for misjonskollekten kunne man følge med på den løpende statusen i de ti ulike konkurransene, hvor innsamlet sum økte jevnt og trutt ettersom ukene og dagene nærmet seg festen.

Kollektresultat over all forventing

Og resultatet lot ikke vente på seg.  Programlederne gitt rett på sak da festen startet, og annonserte at innsamlingsmålet på 10 millioner kroner var grundig sprengt; hele 15,9 millioner norske kroner var kommet inn. Dette kommer godt med til misjonsvirksomheten, som foregår over hele verden.

Dette er flott resultat, som rager langt over det som er samlet inn til de fem siste misjonsfestene som har blitt holdt de senere årene.

Oversikt over innsamlet misjonkollekt de siste fem festene, mot 15,9 mill i Linnenbach 14.oktober

Festen samler medlemmer over hele verden

Festen ble TV-sendt til 57 land, simultantolket til 16 språk, og sett live i salen av litt over 400 personer. Mange hadde reist langt for å delta, og dette gjaldt også en gruppe på 26 personer, som var på plass som crew fra BrunstadTV.

Innspillingsleder Hilde D. Olsen kunne fortelle at dette var en av de best organiserte festene hun hadde vært med på å produsere og sende for BrunstadTV. – Dette har gått veldig fint, og arrangørene fra Linnenbach har vært utrolig flinke. Vi har vært her i fire dager nå, og lokalmenigheten her har øvd, testet og rigget hele uken, pluss mange helger før.


Hilde D. Olsen driller crewet før sending. Foto: BCC

– De siste dagene har de jobbet morgen og kveld, forteller hun. – Jeg har vært med på mange av disse sendingene nå, men jeg slutter aldri å la meg imponere over pågangsmotet, entusiasmen og arbeidsinnsatsen til de lokale arrangørene, som denne gangen er fra Linnenbach. De er jo amatører, men de legger lista høyt og oppnår tilsvarende resultater, avslutter hun, før hun haster videre til avslutningsfesten som arrangørene også har forberedt – nå som TV-kameraene er slukket og alt har gått bra.

Et budskap som varmer lenge etter festslutt

– Nå er vi slitne, men lykkelige, og takknemlige for både det fantastiske kollektresultatet og for alle inntrykkene festen har skapt, sier en fornøyd Oliver Schmidt. – Vi ønsket å lage et arrangement som var verdig det formålet som misjonsbefalingen er, som også kunne gi de som så på noe verdifullt å ta med seg i sitt eget personlige kristenliv. Det å formidle et budskap om seier og tro på Jesus til de enkelte, mens vi går mot høstmørke og vinter ute, det er et stort privilegium å få være med på, sier han. – Dette har virkelig vært en stor opplevelse for oss i Linnenbach.


Ungdommene imponerte med sine mange flotte innslag, og avslutningssangen med storkor fra Linnenbach ble et verdig punktum for høstens misjonsfest. Foto: BCC