Ungt miljø med store visjoner

– Hva med å lage vitseshow for barn? Eller hva med et ungdomsprogram om fremtiden vår? Ideene sitter løst når nesten 40 ungdommer er samlet til ideworkshop og faglig oppdatering hos BrunstadTV.


Tekst: Berit H. Nilsen – Foto: Brian Noronha

Det er en kreativ gjeng som jobber i Oslo i dag. De ganske unge medarbeiderne leverer hvert år en imponerende mengde TV-programmer av god kvalitet. Hvert halvår møtes de til ideworkshop og faglig oppdatering, hvor nye programidéer produseres og planene for neste sesong legges. Når det er dager med ideworkshop, er stemningen ekstra god.

Har konkrete planer og mål for dagen

– Programmet for disse dagene har vi forberedt en god stund, sier Susi Almås, som er en del av redaksjonen i BrunstadTV. – Vi har planlagt hvilke metoder for ideutvikling vi skal bruke, hvem som skal være i gruppe med hvem, og ikke minst hva som er målet for dagene.


Susi Almås forteller at redaksjonen har forberedt workshopen en god stund, og håper på gode resultater fra gruppeoppgavene. Foto: BCC.

Og målet er nettopp å komme opp med friske ideer til nye TV-programmer både for barn, ungdom og voksne.  – Det er veldig stort engasjement blant alle som er med her, forteller Susi. – Vi startet i går med allmøte, der vi gikk gjennom status både på økonomi, status for produksjon og sendeminutter, nytt om personal og planer fremover.

Godt samhold skaper gode resultater og idéer

Til daglig jobber disse ungdommene med ulike deler av TV-produksjon for BCC, og er stadig på oppdrag både i inn- og utland. Samholdet ser ut til å være godt, det er mye humor og glede overalt hvor vi snur oss i lokalet. BrunstadTV har også invitert noen som ikke jobber med dette til daglig, for å bidra med innspill fra målgruppen.

En av dem er Matheo (8), og han er en aktiv bidragsyter i gruppa han er med i. – Det var kjempegøy! Jeg kom med en idé om å lage et vitseshow for barn, fordi jeg elsker vitser selv. Og de andre på gruppa synes det var kult, og ville lage et program om det, smiler han fornøyd, med en krone på hodet. – Jeg ble vitsekongen, sier han tydelig stolt.


Vitsekongen:  Matheo (8) er ekspertgjest på en av gruppene som jobber med idéer til barneprogram, og er strålende fornøyd med å ha solgt inn idéen om et eget vitseprogram. Foto: BCC

– Det har kommet frem mange gode ideer her i dag, de tar vi med oss tilbake i redaksjonen, og vurderer hvilke som skal utvikles videre og eventuelt produseres, forklarer Susi. – Denne gangen var det så mange aktuelle ideer at jeg tror det blir vanskelig å kutte noe.

Teknisk avdeling som følger med i den faglige utviklingen

I en sal ved siden av ideklekkerne har den den tekniske avdelingen for BrunstadTV et eget kursopplegg, med faglig oppdatering og kursing i både lyd-, lys- og bildeteknikk. – Det er en rivende utvikling i teknikk, så det gjelder å henge med, sier Kristian Kristoffersen, som er teknisk leder. – Vi har også mange ungdommer som jobber frivillig for oss det året de deltar på Brunstad Bibelskole. De som var nye nå i høst trenger opplæring og innføring, der er disse dagene et godt bidrag.


Medarbeidere i BrunstadTVs tekniske avdeling, med Kristian Kristoffersen foran til høyre. Foto: BCC

En ung stab styrker kreativiteten i kanalen

Det er et temmelig ungt miljø på alle kanter, så det er interessant å høre på hvilken måte det påvirker kvalitet og innholdsproduksjon for TV-kanalen. – Vi opplever det som en veldig stor styrke, de unge er så kreative og oppfinnsomme, så det syder av gode påfunn og ideer, sier Susi. – Så får heller vi som er litt mer voksne bidra til å kanalisere det inn i gode og strukturerte planer, slik at helheten blir det som menigheten trenger.


Friske idéer ble presentert av representanter fra de ulike gruppene. Foto: BCC


De kreative programforslagene skaper god stemning også blant redaktørene og produsentene som skal vurdere idéene og gi gruppene tilbakemeldinger underveis. Foto: BCC

Vil gjerne lage TV som passer for YouTube

Flere av presentasjonene inneholder forslag om å lage YouTube-vennlige programmer for barn. – Barn er på nett, da må vi tilby innholdet der de er, sier en av ungdommene engasjert. – Vi tror denne serien kan bli en skikkelig hit, og håper vi får lov å produsere dette programmet.

Inspirasjon og trosoppbyggelse som avslutning

Etter at alle gruppene har presentert sine ideer, avsluttes ideworkshopen med indisk middag og tale av Harald Kronstad. Han er invitert som inspirator for kvelden og leser blant annet fra Johannes evangelium, første kapittel, om at alt er blitt til ved Gud. – I han var det liv, og livet er menneskenes lys. Det er den som lever etter Guds ord som blir et lys for menneskene de er sammen med. I Guds ord er det skaperkraft, han vil gi oss sine tanker, slik at vi kan komme inn i et liv der vi utvikles i det gode.


Harald Kronstad bidrar med verdifull inspirasjon, og er stolt av hva BrunstadTVs medarbeidere presterer av gode teknikk- og programleveranser for BCC. Foto: BCC

Gode rammevilkår for en viktig aktør i BCC

BCC prioriterer å bruke store økonomiske ressurser hvert år for at kanalen kan ha mulighet til å utvikle seg både i programproduksjon og på teknisk nivå. Dette gjør at medarbeiderne har gode rammer for å gjøre en god jobb.

BrunstadTV er en sentral del av BCCs virksomhet, både når det gjelder produksjon av TV-programmer for barn og ungdom, for informasjon til BCCs medlemmer og for produksjon av direktesendinger fra alle BCCs konferanser.

Det er en motivert BrunstadTV-gjeng som avslutter kvelden og gleder seg til å fortsette med de spennende oppgavene som ligger foran.


De gode idéene skal snart omsettes i mer konkrete planer og forhåpentligvis, om noen måneder eller år; gode TV-program. Foto: BCC