Opp av køya – God morgen Brunstad

Under alle konferansedagene i sommer, har favorittbamsene Stig og Ståle vekket barna på Brunstad, noe de har gjort i hele 13 år på rad. Her får mer eller mindre morgenfriske deltakere startet dagen med underholdning for de minste, etterfulgt av nyttig informasjon for dagen via BrunstadTV.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC / BrunstadTV

Randi Fosse, prosjektleder i BrunstadTV, forteller at morgensendingene «God Morgen Brunstad» for første gang var på lufta allerede i 2005, rett etter at den forrige store utbyggingen på Brunstad var ferdig. Da hadde rundt 700 nye boenheter blitt bygget, og alle som overnattet på konferanseområdet hadde overføring med en intraTV-løsning til sin boenhet.

De nye tekniske fasilitetene gjorde det mulig å gjennomføre et omfattende løft i bilde – og medieproduksjon, og en kreativ gruppe satte i gang med å produsere morgensendinger via TV-skjermene. Dette ble raskt populært, og rundt om på konferanseområdet ble «God Morgen Brunstad» for mange familier en hyggelig del av morgenritualet. Her fikk man oppdatert informasjon om dagens konferanseprogram, presentasjon av ulike serveringstilbud og aktiviteter på området, hyggelige filmklipp fra gårsdagen og aktuelle frokostgjester i studio.


God stemning i studioet til God Morgen Brunstad, her fra et par år tilbake. Foto: BrunstadTV

Engasjert mange medieinteresserte

Fosse forteller også at TV-programmet «God Morgen Brunstad» har vært en viktig arena for opplæring og rekruttering blant unge stevnedeltakere fra mange land. Flere titalls personer har vært i sving daglig, og team fra ulike lokalmenigheter har fått produsere filminnslag til sendingene, under veiledning av mer erfarne ressurser. I år har BrunstadTV selv stått for produksjonen, og konseptet er endret fra omfattende studiosendinger til et mer rendyrket informasjonsprogram basert på kortere reportasjeklipp. På den måten blir sendingene mer effektive og korte, slik at de også enkelt kan deles til stevnedeltakerne via sosiale medier, og dermed være tilgjengelig hele døgnet, ikke bare på morgenen.


Randi Fosse og Arvid A. Knutsen fra BrunstadTV i gang med et opptak til «God Morgen Brunstad» i sommer. Foto: BrunstadTV

Kickstart på morgenen med populært barneprogram

En uunnværlig del av BrunstadTVs morgensendinger på sommerkonferansene, er barneprogrammet «Opp av Køya», som alltid sendes før «God Morgen Brunstad». Her styrer favorittbamsene Stig og Ståle showet, og etter oppstarten i 2007 ble dette snart en publikumsfavoritt blant både store og små fans. Idé- og regiteamet bak «Opp av Køya» har holdt koken i over 10 år, og det kommer stadig nye gullkorn fra de humoristiske figurene.


En del av bidragsyterne til sommerens sendinger av «Opp av Køya». Foto: BrunstadTV.

Barneprogrammene blir spilt inn i et eget studio der Stig og Ståle inviterer venner og gjester som kan svare på det meste de lurer på (og det er ikke lite). Det dukker til tider også opp nye karakterer, blant annet måken Måki, den verdensvante og heller tvilsomme vennen til Stig og Ståle. I beste sendetid serverer han en strøm av selvskryt og halvsannheter på ramsalt bergensdialekt. Til tross for sin usympatiske venn, synes ikke populariteten til de to hovedpersonene å dale blant barna på Brunstad, og da de dukket opp og opptrådte på Familiedagen forrige lørdag var det til stor begeistring for mange fans.


Populært å møte Stig og Ståle på Familiedagen i år. Foto: BCC

Vi håper det dyktige teamet som har skapt så mange gode TV-øyeblikk på BCCs sommerkonferanser fortsatt er inspirert til å lage nye, og deler under noen bilder av de gode vennene og deres sprell opp igjennom årene.


Mange spørsmål og mange svar når denne gjengen setter i gang med undersøkelsene sine. Foto: BCC


Gutta lærer ett og annet når legen Linda kommer på besøk. Foto: BCC


Standardgjengen: Stig, Ståle og Måki sørger for at programlederen må innom mange tema. Foto: BCC


Mange uforglemmelige øyeblikk med Stig og Ståle, og vi håper det blir flere. Foto: BCC