Augustkonferansen er i gang

Det er klart for sommerens andre BCC-konferanse på Brunstad, og medlemmer fra 37 land har ankommet for å delta. Denne konferansen har et enda større internasjonalt innslag enn julikonferansen, og åpnes med en stor aktivitetsdag for mer enn 2000 barn.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Gadiel Lazcano

I Sør-Europa avvikles skoleferien senere enn i Norge og Skandinavia, og dette kombinert med begrenset overnattingskapasitet på Oslofjord Convention Center gjør at BCC siden 2005 har arrangert en ekstra sommerkonferanse i august. Den varer en uke, og inneholder mange av de samme elementene som julikonferansen. Det arrangeres trosoppbyggende møter, temamøter for barn og ungdom, skjærgårdstur og en rekke aktiviteter. Vi kan nevne Brunstadløpet, Outdoor Challenge og volleyball- og fotballfinaler. Avslutningsfesten neste lørdag setter et endelig punktum for årets sommerkonferanser.


Aktiviteter for små og store barn sørget for en aktiv oppstart av årets augustkonferanse. Foto: BCC

Varm velkomst med Familiedagen

Konferansen åpnet med den populære Familiedagen, og igjen var strandområdet rigget og klargjort til familiehygge og varierte tilbud for barna. Tema for dagen var «Venneland», og her var det mange og store hoppeslott, vannsklier i eplehagen, underholdning fra scenen og 20 ulike aktivitetsboder.


Mange frivillige hadde stilt opp i de 20 postene som var rigget til. Ansiktsmaling og tegnebod var noen av dem. Foto: BCC

Barna fikk også møte noen kjente figurer fra BrunstadTV, som Johnny, Lillebjørn, Stig og Ståle. De to sistnevnte, skal gjennom TV-skjermen og programmet «Opp av Køya» sørge for å vekke barna på Brunstad hver morgen gjennom hele konferanseuka med sine humoristiske skråblikk på Brunstadlivet.


Stig og Ståle fra  morgensendingene «Opp av Køya» var besøk, til glede for mange unge fans. Foto: BCC


Dagens sceneshow, der barna fikk lære en helt ny dans, falt også i smak. Foto: BCC

Mange fornøyde ansikter var å se, og rundt tre timer med solskinn og varme bidro til at de fremmøtte kunne glede seg over alle utendørsaktivitetene. De rakk å få med seg blant annet danseshow, ansiktsmaling, tegneaktiviteter og loddtrekning, før et ustabilt norsk sommervær tvang mange til å søke ly for regnet som plutselig bøttet ned.

Frivillige fra mange lokallag i Norge

Familiedagen arrangeres i samarbeid med Aktivitetsklubben, som i år fått med seg 11 lokallag som ønsket å bidra. Med lokallaget fra Sandefjord i spissen, var rundt 60 frivillige i sving hele dagen, for å gi barna som hadde kommet en minnerik opplevelse. Til tross for en litt brå avslutning ble dagen en suksess for både konferansedeltakerne og de mange dagsbesøkende, som i år var flere enn de foregående årene.


Sommerkonferansene betyr tid til å være sammen med venner og familie og skape nye sommerminner. Foto: BCC

Et trosfellesskap

På kveldens åpningsmøte ble trosstyrkende ord forkynt for unge og gamle, og mange gledet seg over igjen å være samlet til det som for BCC-medlemmer er et av årets store høytider. Her treffer man venner man deler troen og kjærligheten til Jesus med, og kan sitte og høre forkynnelsen uforstyrret. Mange ser også frem til adskillige timer der man kan dyrke av fellesskap og vennskap, aktiviteter, lek og mange nye sommerminner for både barn og voksne.


Fine fasiliteter: Gjestene på augustkonferansen ser også ut til å sette pris på de nye hotellbyggene. Foto: BCC


Åpningsdagen går mot slutten, mens flere benytter sjansen til en kveldstur eller samles til besøk i de mange boenhetene på området. Foto: BCC

Her på bcc.no vil vi følge konferansen de ulike arrangementene den kommende uka.