Internasjonal pinsefeiring med over 3000 deltakere

Denne helgen arrangerte BCC pinsekonferanse, og nesten 3.000 mennesker tok turen til Oslofjord Convention Center i Vestfold. Gjestene hadde reist fra over 20 ulike land for å delta i feiringen av pinsehøytiden.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Gadiel Lazcano

Pinsekonferansen har ofte vært det minste stevnet BCC avholder i løpet av året, og er også et stevne som har blitt arrangert på flere ulike steder. De siste tiårene har det vært avholdt pinsestevner blant annet i København, Stavanger, Måløy, Bergen, og i 2015 ble det avholdt pinsekonferanse i Jerusalem. Sist år var det Molde som sto for tur, i forbindelse med 100-årsjubileet til lokalmenigheten der. Men i år var det altså igjen tid for å samles på Brunstad, noe som også resulterte i et større antall besøkende gjester.


Den store salen på Oslofjord Convention Center rommer flere tusen tilhørere 

Utvikling i fasiliteter og teknikk

Pinsestevnene går mange år tilbake, og det første pinsestevnet vi kjenner til ble avholdt i Drøbak i 1913. Noen år senere, i april 1925, kunne man lese følgende i menighetens blad Skjulte Skatter; «Pinsestevne avholdes om Gud vil paa Horten. Brødrene bør ta med teppe og hodepute og overnatte paa lokalet. Alle tar med niste. Kaffe og melk faaes på lokalet. Fjerntliggende trakter bør sende utsendinger». Tidene skifter, og selv om det er fint med utsendinger, er det positivt at flere i dag har mulighet til å reise og være tilstede på BCCs stevner. Konferansene avholdes i dag i topp moderne konferansefasiliteter. Denne helgen sørget over 50 medarbeidere i BrunstadTV-crewet for at lys-, lyd- og bildeteknikk var på plass i salen, i tillegg til at hele konferansen ble direktesendt til medlemmer over hele verden, via satellitt-TV og nettstreaming.


Ingen BCC-konferanse uten BrunstadTV på plass 

Det samme budskap – 2000 år etter
Pinsens kristne budskap går nesten 2000 år tilbake. Da mottok disiplene og menigheten i Jerusalem den Hellige Ånd, som Jesus hadde lovet dem som veileder. I Apostlenes gjerninger kan vi lese om pinsefesten. Her gjengir forfatteren Jesu ord om at «Dere skal få kraft idet den Hellige Ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner både i Jerusalem og i hele Judea og Samaria og like til jordens ende.» 

Dette budskapet lever videre i BCC i dag, og vår grunnlegger Johan O. Smith skrev i mai 1927 om å «…se hen til menighetens første dag, hvorledes Guds ånd på pinsefesten dag kom med veldig kraft over forsamlingen, som med kraft frembar vitnesbyrd om Jesus Guds sønn, som er den eneste frelser for den fortapte verden». 90 år etter at Smith skrev om den første menigheten, er BCC blitt et verdensomspennende trosfelleskap som fortsetter å vokse og utvikle seg. Også på årets pinsekonferanse ble Jesu budskap til sine etterfølgere forkynt med kraft og vitalitet, og bidro med inspirasjon og spirekraft for deltakerne.

Informasjon og inspirasjon
som avslutning på konferansen var det søndag kveld klart for direktesending av TV-programmet Brunstadmagasinet fra storsalen på Oslofjord Convention Center. Dette er en flerkameraproduksjon med aktuelle nyheter og underholdning som sendes til BCC-medlemmer over hele verden hver måned.

Denne gangen var temaet blant annet forberedelser og forventninger til årets sommerkonferanser, og informasjon om det store byggeprosjektet som skjer på konferanseområdet. Mange av BCC’s medlemmer har investert i suiteleieavtaler i de nye hotellbyggene som bygges på Oslofjord Convention Center, der de første to bygningene åpnes om kun få dager. Interessen og gleden rundt de kommende sommerkonferansene i juli og august er derfor enda større enn vanlig, for når disse starter kan rundt 200 ekstra familier booke seg inn i de splitter nye hotellsuitene som da står klare.

Og mens vi venter på sommeren, ønsker vi alle våre lesere en fortsatt god pinse.


Disse to hotellbyggene skal innvies om få uker, og blir klare til de første gjestene i sommer


Her gleder mange små og store konferansedeltakere seg til å tilbringe dager i sommer 


De yngste så ut til å kose seg på pinsekonferansen, til tross for grått og vått vær ute


Som vanlig ga konferansen fine muligheter til å tilbringe tid med gode venner