Påskekonferanse med lange tradisjoner

Helt siden det første «Påskestevnet» ble avholdt i Sarpsborg i 1919, har denne tradisjonen stått sterkt blant BCCs medlemmer. I 2017 kan vi se tilbake på nesten 100 år med påskestevner, og årets konferanse var intet unntak, med sine nesten 9 000 deltakere.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Gadiel Lazcano 

Påskekonferansene har vært en årlig begivenhet siden starten av forrige århundre, bare avbrutt av okkupasjonsårene under andre verdenskrig. De siste 60 årene har BCC arrangert disse på Brunstad i Vestfold, og i år var det nesten 9 000 deltakere fra 37 land som besøkte Oslofjord Convention Center i påsken. Hele konferansen ble også distribuert til flere verdensdeler via BrunstadTV, så de av medlemmene som ikke hadde mulighet til å reise, kunne følge møtene hjemmefra i påskehelgen.

Påskeferie – kvalitetstid med venner

Tre innholdsrike dager
Årets konferanse, som ble avviklet fra langfredag til 1. påskedag, ble en naturlig forlengelse av ungdommens Påskecamp, som ble arrangert tidligere i uken. Arrangørene fikk imidlertid et par dager til å klargjøre storinnrykket fra familiene og de litt eldre som ankom før helgen.

Som alltid under BCCs konferanser, var det trosgrunnlaget som sto i sentrum. Det ble avholdt møter for ulike målgrupper, både unge og eldre, men det var også rikelig med tid til å treffe bekjente og ha gode måltider og kvalitetstid med venner og familie. For de yngre barna var det tid og plass til å leke, og det ble arrangert fotballturnering for barn mellom åtte og elleve år.

20170416_Brunstad_Paaskestevne_sondag-66 kopi
Gjensyn med kjente og kjære

Søndag kveld var det tid for det direktesendte TV-programmet «Brunstadmagasinet», som formidler relevant informasjon til BCCs medlemmer. Det var også fokus på den pågående innsamlingsaksjonen og trygging av rammevilkår for fremtidige generasjoner som ønsker å være en del av dette fellesskapet.

Påskemorgen
«Redningsmannen er oppstanden, er oppstanden til evig tid» ble det sunget fra en fullsatt storsal første påskedag. Helt siden de første påskekonferansene har Grundtvigs salme «Påskemorgen» blitt sunget, og salen fylles av høytidsstemning når flere tusen mennesker synger sammen. Fra talerstolen var det et tydelig og håpefullt budskap som ble formidlet, og årets konferanse ble en verdig og innholdsrik feiring av påskehøytiden i Brunstad Christian Church.

20170416_Brunstad_Paaskestevne_sondag-26 kopi
Høytidsstemning når påskesalmen synges i storsalen