Internasjonal kvinnekonferanse i BCC

Den store bankettsalen tømmes. Enda en internasjonal kvinnekonferanse er over, og cirka 4 500 deltakere i alle aldre reiser hjem til Canada, Kamerun, India og Danmark, for å nevne noen av de 36 nasjonene som har vært representert. Mange har flere timers reisevei, men har med seg gode minner, felles opplevelser og inspirasjon til hverdagslivet.


Av: Johanne Reiersrud  – Foto: Gadiel Lazcano 

Konferansen, som avvikles i mars hvert år, er ikke så ulik de andre konferansene i BCCs regi. Bibelens ord og forkynnelse står i fokus, og noe av budskapet denne helgen hentes fra brevet til Efeserne. Det handler om å få et sterkt indre menneske, som holder helt inn i alderdommen, når det ytre ofte blir mer skrøpelig. – Uansett ytre forhold og omstendigheter som møter en gjennom livet, så vil et liv med Gud være en stor styrke, forkynnes det fra talerstolen.

På programmet står det trosoppbyggende møter og den tradisjonsrike festen lørdag kveld, med bankettservering, taler, musikk – og filminnslag. I pausene utnyttes tiden til gode samtaler og felleskap. For mange deltakere er dette en sjelden anledning til å treffe venner som bor langt unna, og latter og prat høres hvor enn man befinner seg i konferanseområdet.
– Det er alltid en stor opplevelse for meg å være her, sier Åshild Opitz (59) fra Bergen.
– Det er så fint å treffe likesinnede fra mange land. Vi kaller jo hverandre søstre, fordi vi opplever et veldig sterkt fellesskap i troen, forklarer hun. På møtene hører jeg oppmuntrende taler fra kvinner i alle aldre. De forteller hvordan forholdet til Gud og hans ord har hjulpet dem til et liv i glede, visdom og indre styrke.

Kvinnekonferansen 2017
Åshild Opitz

Et verdensomspennende samfunn

I de tolv årene som har gått siden den første kvinnekonferansen, har den internasjonale deltakelsen vært økende. Dawn Cinnamon (44) kommer fra Ottawa i Canada, og er blant i overkant av 100 andre deltakere som har reist helt fra Nord-Amerika for å delta her.
– Jeg deltok på en av de aller første kvinnekonferansene, og har siden den gang prioritert å reise hit. Det er så verdifullt og oppmuntrende for meg å treffe de forskjellige som jeg har hatt kontakt med gjennom årene, forteller hun.

Kvinnekonferansen
Dawn Cinnamon fra Ottawa i Canada

Kvinnekonferansen
En gruppe deltakere fra Canada og USA nyter etterlengtet kvalitetstid sammen

– Det er også en stor hjelp for meg å være her og oppleve den atmosfæren og den forkynnelsen som fyller møtene. Som mange andre her er jeg mor, og det å få treffe andre i samme livssituasjon som meg, er givende. Her får vi sitte i ro og oppleve møter og fellesskap uten forstyrrelser, og jeg reiser tilbake fornyet og oppladet til oppgavene som venter hjemme. To dager er jo ikke så lenge, så vi kaster ikke bort tiden på å sove, ler hun.
– Jeg synes også at det er fantastisk å se hvordan kvinnene i dag er mye mer «hands on» i virksomheten i menigheten enn tidligere. Det at vi kan bruke våre evner til fellesskapets beste er bare positivt for menighetslivet, og tilfører et større mangfold og nye måte å se ting på.

Årets høydepunkt

Ida Elisabeth fra Drammen er 21 år og har vokst opp i en annen tid enn de to andre kvinnene.
– Jeg for min del har aldri opplevd at jeg måtte hatt en type klesstil eller andre spesielle «regler» jeg må følge for å være «en god kristen». Det var kanskje litt annerledes tidligere, men jeg er veldig glad for den utviklingen som har vært og for at vi har det så godt i menigheten i dag. Jeg opplever kvinnekonferansen som et av årets høydepunkt, fortsetter hun engasjert. – Her blir Guds ord forkynt så tindrende klart! Ved flere kvinnekonferanser har vi fått sett og hørt flere kvinner og deres oppbyggende historier om deres forhold og hvordan de har tatt det. Det har styrket min tro, og gjort meg enda mer bevisst på at jeg må være meg selv 100 prosent så jeg kan ta egne selvstendige valg for mitt liv.

Kvinnekonferansen 2017
Ida Elisabeth fra Drammen

Åshild Opitz er enig.
– Jeg blir veldig glad av å se unge jenter utvikle sine evner i tro og tillit til at Jesus elsker dem og vil bruke dem i sin tjeneste akkurat som de er. Her kjenner de seg verdsatt for den de er og ikke etter utseende, evner eller presentasjoner. Jeg har også fått se den takknemlighet og omsorg som stråler fra eldre kvinner som har levd et langt liv i kjærlighet til Jesus. Det er utrolig inspirerende og noe jeg ønsker å følge etter, avslutter hun.

Kvinnekonferansen 2017
Vennegjengen er gjenforent, og gjensynsgleden er stor

20170314_kvinnekonferansen_03
Pernille (15) og Marianne (16) deltar for tredje og fjerde gang på konferansen.

20170314_kvinnekonferansen_11
Jeg kommer til å bruke det jeg har hørt denne helgen til jobbe meg bort fra dårlige reaksjonsmønstre, og til å alltid ha kjærlighet til alle mennesker, sier Rebekka (26) fra Stavanger.