Sommerkonferanse i Sør-Afrika

Under den årlige sommerkonferansen på Stephanopark i Sør-Afrika, var nesten 400 deltakere samlet fra tolv forskjellige land i Afrika, Europa, Asia og Australia.


Av: Tim Hines – Foto: Lydia Floor

Deltakerne var samlet på BCC Sør-Afrika sitt konferansesenter, i provinsen Gauteng. Det afrikanske kontinentet var godt representert med besøkende fra Kamerun, Kongo, Kenya, Malawi og Zimbabwe.

Sommerkonferanse i Sør-Afrika
Medlemmene samlet til trosoppbyggelse i salen på BCC Sør-Afrika sitt konferansesenter

BCCs lokalmenighet i Sør-Afrika er en mangfoldig blanding av mennesker fra hele det afrikanske kontinentet, sammen med flere som har utvandret fra Europa.

Sommerkonferansen er høydepunktet i året for BCC-medlemmene i Sør-Afrika. Trosoppbyggelse, morsomme aktiviteter og god tid til å være sammen med venner fra hele verden gjør dette til en ekstra spesiell anledning.

For de som er opplagte tidlig på morgenen, settes Sommerløpet i gang før varmen fra den afrikanske solen blir alt for sterk. Løperne i alle aldre konkurrerer i ulike distanser, og blir heiet fram av få, men veldig entusiastiske tilskuere.

20170110_sor-afrika_konferanse_03
20170110_sor-afrika_konferanse_02
Sommerkonferanse i Sør-Afrika

For barna som ikke er gamle nok til å delta i Sommerløpet blir det tilrettelagt forskjellige leker og aktiviteter. Barna plasker glade i badebassenget og foreldrene følger med mens de nyter en iskaffe fra The Hub kaffebar.

I flere år har Kåre J. Smith prioritert å reise til sommerkonferansen i Sør-Afrika. På den siste kvelden i konferansen, taler Smith til en lydhør forsamling. – På korset er Guds visdom og kraft åpenbart. Hvis Jesus, som var Guds visdom, hadde gitt etter for sitt kjød bare én gang, så ville det ha vært umulig for oss å bli frelst. Han gikk gjennom alt et menneske kan gå gjennom, med et kjød akkurat som deg og meg. Han var av Davids slekt, og kom i kjød og blod på samme måte som vi. På denne måten får du en Jesus du kan følge etter.

Sommerkonferanse i Sør-Afrika
Kåre J. Smith sine taler blir oversatt til engelsk

Evangeliet som fører til et lykkelig liv blir forkynt på konferansen, og er relevant og aktuelt uansett hvor du bor i verden. For menigheten i Sør-Afrika skaper det et veldig håp og stor tro på fremtiden.