Fest inn i det nye året

BCC arrangerer nyttårsfeiring kombinert med nyttårskonferansen, og det legges stor vekt på at også barn og unge skal trives. Det er eget fyrverkeri for barna, stort fyrverkeri for alle ved overgangen til det nye året, og fest for ungdommene etter midnatt.


Av: Louise Samnøy – Foto: BCC

Silvia Ekholdt (10), Eline Holtung (10) og Selma Haukelidsæter (11) ser spent opp mot himmelen. Om bare få sekunder tennes fyrverkeriet som skal innvie 2017. Men klokken er ikke tolv riktig ennå. Fyrverkeriet er nemlig for barna som kanskje ikke klarer å holde seg våken så lenge.

– Det er litt ekstra gøy å dra til Brunstad å fyre opp raketter, sier Selma som kaller Brunstad for verdens beste sted.
– Her er jo de fleste av vennene mine!

20161231_bcc_nyttarsfeiring_03
Venninnene Silvia, Eline og Selma.

Gult, blått, lilla, rosa, himmelen pyntes opp av alle mulige farger. Fyrverkeriet er noe de tre venninnene har gledet seg til lenge.

– Ja, for det er så koselig å møtes og si godt nyttår til hverandre, sier Silvia.
– Vi er heldige som kan komme hit å feire, sier Eline.

Kombinerer nyttårsfeiring med konferanse

BCC har kombinert nyttårsfeiring med konferanse i flere år allerede, og det er selvsagt ikke nyttårsrakettene som er hovedgrunnen til at over 6600 BCC-medlemmer kommer til Brunstad denne helgen, flere langveisfra. De fleste av deltakerne kommer fra Norge og Europa, men det er også mange fra land langt unna, som USA, Afrika, Kamerun og India. Budskapet fra talerstolen under møtene er hovedsaken, og fellesskapet rundt nyttårsfeiringen er også en viktig del.

20161231_bcc_nyttarsfeiring_04
En av talerne under konferansen er Sam Petkau fra Vancouver i Canada

«Fem, fire, tre, to en, null» Klokka 00:00 braker det løs for alvor. Himmelen blir igjen fylt av fargesprakende fyrverkeri, men denne gangen er smellene enda litt høyere. Overalt sees blide mennesker som ønsker hverandre godt nytt år.

Nyttårsfeiring BCC
Fyrverkeriet braker løs 

Nyttårsfest BCC
Stemning rundt bålpannene

20161231_nyttaarsfest_12
20161231_nyttaarsfest_13
Glade barn og voksne feirer med stjerneskudd

Fest for ungdommen

Etter et storslått fyrverkeri rusler nok de fleste av de yngste, og den eldre garde, rolig til sengs. Men de nesten 3000 ungdommene, som deltar under nyttårskonferansen, møtes i salen og blir underholdt med dans, musikk og film.

Nyttårsfeiring BCC – fyrverkeri
Show på scenen under ungdomsfesten

Hensikten er å gi ungdommene et positivt og godt tilbud med et kristent innhold, sier en av de ansvarlige for arrangementet, Herman van Dijk.
– Ungdomsshowet opplever vi hvert år som et flott arrangement hvor alle er glade for å kunne ønske hverandre godt nytt år og feste sammen.

Noen av de musikalske innslagene får med seg hele salen i eksplosiv dans, mens de korte filmene med gode ønsker for det nye året bringer ettertanke.

20161231_bcc_nyttarsfeiring_07
Engasjerte deltakere under fellesdansen

Sebastian Olsen (17) Tormod Kvitberg (17) er to av ungdommene som har vært med på feiringen. Guttene er fornøyde, men trøtte etter festen.

– Jeg synes det har vært veldig bra, og Brunstad er absolutt det beste stedet å feire på! Jeg er veldig glad for at vi har muligheten til å feire her, sier Sebastian, og Tormod er enig.
– Jeg har gode venner her, og det gir en ekstra god stemning. Det er det beste stedet vi kunne feiret nyttårsfesten på, tror jeg, sier han.

20161231_bcc_nyttarsfeiring_06
Kameratene Tormod og Sebastian