Nyttårskonferansen er i gang

Det er store forventninger når over 6600 medlemmer møtes til BCCs årlige nyttårskonferanse. Trosoppbyggelsen står i sentrum, men det uformelle samværet er også høyt verdsatt.


Av: Berit H. Nilsen – Foto: Tobias Østmoen

Det koker av liv i foajeen på Oslofjord Convention Center før det første møtet starter. Gamle og nye venner hilser begeistret på hverandre og utveksler noen ord om året som er gått. Etterhvert fylles storsalen opp, og det er fullt til siste stolsete.

20161230_nyttarsstevnet2016_01
Under konferansen er det god tid til den uformelle samtalen og gjensyn med bekjente.

Bernt Stadven åpner konferansen. Han er en eldre mann, men stødig og klart ønsker han alle hjertelig velkommen, og sier han ser frem til innholdsrike samlinger under nyttårshelgen. Kåre J. Smith er første taler, og temaet dreier seg om det evangeliet Gud ga oss ved Jesus, sin sønn. – Å leve etter dette evangeliet er det største et menneske kan oppnå. Dette evangeliet gjør noe med deg, det skaper deg om. Jesu store kjærlighet er at han kom til jorden som et menneske og innviet en ny vei. På denne veien inviteres vi til å følge etter i dag. Ved at Jesus selv ble fristet, kan han være en hjelp for oss i våre fristelser. Flere bibelord leses opp for å understøtte budskapet, og flere talere følger opp temaet. – Å leve etter dette evangelium fører deg inn i et liv i glede og fred, du blir lykkelig, lyder det fra talerstolen denne fredagskvelden.

Bernt Stadven
Bernt Stadven

Kåre J. Smith
Kåre J. Smith

Innimellom er det allsang. Det lyder flott når en fullsatt sal med over 6000 mennesker synger av hjertens lyst. Nyttårskonferansen er endelig i gang.

20161230_nyttarsstevnet2016_02
Allsang i storsalen under åpningen av konferansen