4500 samlet til internasjonal konferansehelg

”Etter denne helga her jeg lyst til å komme tilbake hit igjen, kjenne felleskapet med mennesker fra hele verden, og få enda flere nye venner”. Dette sier syttenåringen John Owens fra Syracuse i New York. Sammen med sin kamerat Matthew Kimberley er han på BCC-konferanse på Oslofjord Convention Center for andre gang i sitt liv.


Av: Gjermund Frivold – Foto: Tobias Østmoen

Første gang de besøkte Norge var i sommer. Nå er de tilbake, sammen med ca 4500 BCC-medlemmer fra hele verden. Denne helgen var alle verdensdeler representert på den internasjonale konferansen i Stokke i Vestfold. På programmet sto møter med tros­oppbyggelse, men det var også rikelig tid til uformelle samtaler, og å være sammen med venner og kjente fra hele verden.

2016-11-02_fest-brodrestevnet-5
En fullsatt konferansesal

2016-11-02_fest-brodrestevnet-7
Under festmiddagen lørdag kveld

2016-11-02_fest-brodrestevnet-2
Kåre J. Smith talte oppmuntrende ord til forsamlingen

John og Matthew har spart til turen selv. Besøket i sommer ga nemlig mersmak, og de bestemte seg for å komme tilbake til Brunstad ved neste anledning som bød seg. Guttene er elever på high school, og benyttet resten av sommerferien til å samle penger til ny Norges-tur. Matthew fikk seg sommerjobb i et bygningsfirma, og John skaffet sommerjobb hos en anleggsgartner. Dermed samlet de nok penger til sin andre tur til Brunstad på ett år.

– Klassekameratene mine forsto ikke hvorfor jeg dro på mitt andre norgesbesøk, og iallfall syns de det var rart at jeg dro den lange reisen bare for en helg. I USA er det ikke vanlig å reise så veldig mye, og de fleste i klassen har ikke vært utenfor delstaten engang, forklarer John. – For oss er ikke Brunstad et hvilket som helst sted. Alle steder i verden kan være kule å dra til, Brunstad er jo også kult, men det er ingenting uten menneskene som er her. Her er det mennesker som har like verdier – og deler de samme ideene – som meg. Derfor ville jeg være her på denne konferansen, i hjertet av begivenhetene.

2016-10-31_bcc_gutter-syracuse-1
John og Matthew er fornøyde med oppholdet

– Vi hadde jo et motiv for å komme hit, skyter Matthew inn, – da vi var her i sommer fikk vi mange nye venner, fra alle verdenshjørner. Vi ble venner med en gang. Ingen av de vi møtte var vanskelig å bli kjent med. Alle var superhyggelige, og de var spennende å være sammen med, for alle hadde den samme mentaliteten her, nemlig å leve med et hjerte som er uten svikt og brist i Gud-hengivenheten, som Kåre J. Smith talte om på lørdags kveld.

John forteller at de heller ikke har mistet kontakten med vennene etter at de dro hjem i sommer. De holder kontakten på sosiale medier, og der følger de også med i hverandres hverdagsliv.

– Men uten å møtes på Brunstad hadde vi ikke blitt kjent med hverandre i det hele tatt. Og når vi møtte vennene våre igjen her denne helga, trengte vi ikke å ta opp tråden fra forrige gang, vi kjenner vi er en del av samme fellesskap allerede. Fellesskapet knytter oss sammen og hjelper oss også å forstå menigheten bedre. Når vi møter alle disse menneskene forstår vi hva menigheten handler om, fordi vi ser at det vi lærer her også er praktisert hos de vi møter.

Guttene fra New York er samstemte på at dette ikke blir siste tur til Brunstad. Nå skal de hjem og spare penger til neste tur. Håpet er å komme tilbake til neste sommer. –  Det er litt vanskeligere å tjene penger parallelt med at vi går på skolen, så håpet er av vi har spart nok penger til en ny tur neste sommer, konstaterer John.

– Vi kommer definitivt tilbake, bekrefter kameraten Matthew.