BrunstadTV-kurs på BCC PåskeCamp

Nesten 100 ungdommer fra hele verden har vært deltakere på BrunstadTV sine kurs under BCCs PåskeCamp på Brunstad i Stokke.

Lærevillige ungdommer fikk utfolde sine kreative ferdigheter både innen animasjonsgrafikk, film- og live TV-produksjon. Cirka 20 frivillige mentorer bisto BrunstadTV med opplæringen, og i løpet av uken ble mange nye vennskapsbånd knyttet på tvers av verdensdeler og kulturer.

Påskecamp 2016

«Smågodt» – billig studioproduksjon?

På live TV-produksjon fikk deltakerne prøve alle rollene som inngår i en studioproduksjon.  Alt fra programledelse, styring av lys, lyd og kameraer, til sminke, var bemannet av ungdom mellom 13 og 20 år, med god hjelp og opplæring fra mentorene.

Påskecamp 2016
Deltakerne på kurs i flerkamera live-produksjon begynner å få kontroll på showet de skal produsere!

Påskecamp 2016
Jentene prøver seg i rollen som kamerakontrollører i BrunstadTVs OB-buss

Hilde D. Olsen var hovedansvarlig for gruppa, og sier at hun er imponert over innsatsen og engasjementet til deltakerne. Den første dagen lagde de en «sirkeltrening», der alle deltakerne fikk en kort instruksjon i de ulike oppgavene som må håndteres under en live TV-produksjon. Deretter fikk de velge selv hva de hadde lyst å fordype seg i, før de sammen satte opp et helt eget show på 20 minutter! Showet fikk navnet «Smågodt», og hadde et aldri så lite humoristisk skråblikk på at smågodt-prisene i Norge har vært ekstremt lave nå før påske.

Påskecamp 2016
Ny gruppe med deltakere på kurs i TV-sminke under BCCs PåskeCamp!

Humor eller skrekk?

I gruppen for kortfilm ble deltakerne delt i grupper på 4-6 personer, og fikk produsere en egen kortfilm, fra idé til ferdig film. Hver gruppe fikk en pakke med rekvisitter og kostymer, og dette skulle være utgangspunktet for det de skulle produsere. Det resulterte i en rekke filmer, alt i fra humor til skrekkfilm med skumle effekter! Hans G. Bertelsen og Randi Fosse var ansvarlige mentorer på denne gruppa, og forteller at det var stor interesse for å lære hvordan man produserer en kortfilm, og mange ulike evner kom til syne når deltakere prøvde seg blant annet som manusforfattere, regissører, kameracrew, lydansvarlige og skuespillere!

Påskecamp 2016
På kurset for animasjonsgrafikk lærte deltakerne å designe både figurer og logoer, og vekke disse til liv gjennom animasjon. Ekstra gøy var det å vise frem det de hadde laget for hele gruppen!

Et fyrverkeri av farger

På kurset for animasjonsgrafikk lærte deltakerne å lage grafikk og animasjoner som kan brukes i TV-programmer. De designet både figurer og logoer, og vakte disse til liv gjennom animasjon. Phillip W. Vedvik var ansvarlig for dette kurset, og var imponert over resultatet kursdeltakerne presterte i løpet av disse fire dagene, en showreel fra kurset viser en eksplosjon i farger og figurer. Vi håper ungdommene som deltok på kurset fortsetter å utvikle seg i dette spennende faget.

Se showreel fra det gruppen laget under:

Takk for denne gang

BrunstadTV takker alle som har deltatt på campen, både deltakere, frivillige og ansatte, som har stått på morgen og kveld for å få dette gjennomført.

Siste dagen samlet vi alle deltakerne til avslutning, og viste resultatet av det de hadde laget i løpet av uka, og alle fikk utdelt diplomer som kursbevis.

Vi håper PåskeCampen også på sikt vil bidra til rekruttering for BrunstadTV. Den staben vi har med frivillige bidragsytere er veldig verdifull for oss, og der trenges det både flinke hender, kloke hoder og brennende hjerter også i fremtiden!

Se flere bilder fra BrunstadTV-campen på vår Facebook-side, og se filmklipp fra PåskeCampen på vår YouTube-kanal.