Innvielse av Bolstad

Innviet nytt menighetshus med barna i fokus

Denne våren kunne BCC Drammen Sande endelig ta i bruk sitt nye forsamlingshus, etter mer enn to års byggearbeider. Derfor var det en stor dag da barna ble invitert til fest i det ferdige bygget, hvor det var yrende liv i alle kriker og kroker.


Med ballonger, musikk og glade barnestemmer var tonen satt den siste søndagen i april. Flinke arrangører hadde forberedt aktiviteter, musikk og korte innslag fra scenen, og endelig kunne små og store medlemmer ønskes velkommen inn i det nye praktbygget, til en «innflyttingsfest» på barnas premisser.

Og det var mange som tok turen til Bolstad gård denne søndagen. Tidlig på ettermiddagen strømmet mer enn 500 medlemmer i lokalmenigheten inn dørene til det nye flerbruksbygget og videre opp trappen til et romslig kaféområde. Her var det festpyntet for anledningen, og solskinn fra store vinduer med panoramautsikt til landskapet utenfor. Inne i salen spilte musikken, mens fine bilder fylte den store LED-skjermen over scenen. Og overalt var det brede smil å se.

– Vi har gledet oss utrolig mye til at barna kan utfolde seg her, sier Sarah Henry. Hun deltok med mannen Derek og deres tre barn.

Å se barna fylle lokalet ga meg tårer i øynene. De har fulgt byggingen på sidelinjen og sett foreldre og venner være med å bygge det. Nå gleder vi oss til alt de skal oppleve her.

Sarah Henry

Vi har bygget for barna og fremtiden  

Bolstad ligger 20 minutters kjøretid sør for Drammen og like utenfor Sande sentrum. Eiendommen ble kjøpt av menigheten i 2008, og allerede samme år begynte de første planene å legges for et nytt flerbruksbygg her. Men det skulle altså ta mange år før planene ble realisert.

Nå som dette bygget endelig står klart til bruk, ønsket vi å ha en markering med barna i sentrum. De er fremtiden, og på mange måter dem vi har bygget for. Mange av foreldrene har bidratt mye i prosjektet. I tillegg har mange voksne ungdommer, og eldre med, gjort en formidabel innsats for felleskapet,

sier Kristian Johansen

Han har vært styreleder i lokalmenigheten de siste årene, og har også ledet prosjektstyret for det nye flerbruksbygget.

– Dette markerer slutten på flere år med planlegging, og mer enn to år med mye frivillig innsats på bygget. Vi har hatt rundt 100 på dugnad her, uke etter uke de siste to årene. Det har gått utrolig bra, mye takket være dyktige fagfolk som har organisert og ledet arbeidene, smiler han.

– Nå gjenstår det stort sett bare noen arbeider ute, blant annet den fine lekeplassen, men det planlegger vi å være ferdige med før sommerferien.

Harald Kronstad, innvielse av Bolstad

Her kan vi samles om det viktigste vi har

Forstander Harald Kronstad klarer ikke skjule begeistringen over å endelig ha fått et samlingssted med god plass til hele menigheten. Og det beste av alt, ifølge han, er beliggenheten og mangfoldet som hele eiendommen innbyr til.

– Det gamle lokalet vårt i Drammen ble for lite for lenge siden, så det å komme ut hit var helt fantastisk den gangen. Her er det landlig og fredelig, og vi kan samles utendørs til lek og aktiviteter hele sommerhalvåret. Det vi har savnet er et bygg der vi også kan møtes innendørs, året rundt. Nå har vi fått det. Her kan vi samles om det viktigste; Guds ord og trosoppbyggelse. Men vi har også fått et hus hvor det skal foregå mye aktivitet, fest og glede for både barn, ungdom og voksne, smiler han.

Takknemlighet som tema

Og dagens program var et eksempel på nettopp det siste. Etter en kort samling i salen – hvor tema var takknemlighet –  kunne barna velge mellom mer enn 10 aktivitetsposter både ute og inne. Det vanket både klistremerker og premier etter gjennomførte poster. Og i det yrende livet i den åpne gårdskaféen, lekerommene og de litt roligere sofakrokene, så alle aldersgrupper ut til å trives sammen.

Takknemlighet så ut til å prege dagen på flere måter. Takknemlighet for å ha et sted med så gode rammer for å samles, for alle som har jobbet og gjort en innsats for å få det til, og til Gud som har vært med og gitt det som trengtes underveis. Og ikke minst, som barna fikk høre inne i salen denne formiddagen: en takk til Jesus som har lovet å være vår beste venn gjennom livet, og for menneskene rundt oss, som er glad i oss og hjelper oss hver dag. Det gir virkelig god grunn til å feire.