Hvorfor feirer vi påske?

Hvorfor feirer vi påske?

Påsken er den viktigste kristne høytiden og har i over 2000 år vært feiret over hele verden, som et minne om Jesu oppstandelse fra de døde. Men hvordan kan vi gjøre påskebudskapet relevant for nye generasjoner?


De siste årene har BCC satset på å produsere innhold for barn, særlig animasjonsfilmer om bibelhistorier. Over 50 filmer ligger allerede på YouTube-kanalen Bible Kids og i appen vår, og flere er i produksjon. Ønsket er at Bibelen skal bli tilgjengelig og gjøres levende for barna.

En av de kanskje mest spennende historiene er nettopp det som skjedde i påsken for over 2000 år siden. Dette er forklart på en enkel og illustrerende måte i animasjonsfilmen om påskeevangeliet: Jesus døde på korset og sto opp igjen.

Lang tradisjon i å feire påskehøytiden

I over 100 år har BCC arrangert påskestevner. Siden menigheten begynte å bruke Brunstad som samlingssted tilbake i 1956, har påskehøytiden vært feiret der. I år er ikke noe unntak.

Det er høytid å kunne samles om det budskapet Jesus kom med som forandrer livet. I tillegg er det aktiviteter, måltider og fellesskap i den fine konferanselandsbyen på Oslofjord Convention Center. Her er det plass til hele familien.

Frivillig innsats gir plass til ungdommen

Lørdag braker det løs og mange frivillige timer ligger bak forberedelsene når 4 700 forventningsfulle ungdommer nå gjør seg klare for påskecamp. Unge voksne bruker påskeferien til å være med på å gjøre campen til en uforglemmelig opplevelse for de yngre ungdommene.

Høytiden topper seg når over 12 000 medlemmer samles til påskestevne i siste halvdel av påskeuken. Den yngste deltakeren er bare noen uker gammel, og den eldste er godt over 100.

Vi ønsker ungdommene en innholdsrik camp og alle våre lesere en god påske!