Påskecampen har mange tusen unge deltakere. Og flere hundre voksne mellom 30 og 80 år stiller opp som frivillige.
– Jeg vil bidra til at menigheten og stevnene her på Brunstad skal være et sted hvor barn og ungdom trives og hvor de møter godhet og varme, sier Kåre Olsen (48).
Han har vært med å rigge opp i forkant, og skal være vakt flere dager under påskecampen.
– Jeg har meldt meg på fordi ungdommene og barna er det mest dyrebare vi har, sier Wenche Kulterud (54), og fortsetter:
– Jeg vet hva det vil si å ha ungdom i den mest sårbare alderen, de trenger å ha slike møteplasser. Så dette er rett og slett det mest givende jeg kan bruke tiden min på, og det gir meg glede, sier hun med et stort smil.
I en tid der pilene dessverre peker nedover for deltakelse både i ungdomsklubber og i frivillig arbeid, kan flere kristne fortelle om en annen virkelighet.
Ungdomscamp med 4.700 deltakere – og mange engasjerte frivillige
Det er ikke få oppgaver som skal løses for at påskecampen blir et minne for livet. Hele 4.700 ungdommer er samlet. Deltakerne kommer både fra Norge og mange andre land til Brunstad Ungdomsklubb (BUK) sin påskecamp.
Medlemmer fra lokalmenigheten BCC Oslo Follo er blant dem som bidrar både i forberedelser og gjennomføring. Flere hundre skift fylles opp av frivillige voksne disse første dagene av påskeferien. Oppgavene spenner seg fra dekor, rigg, vakthold, matutlevering og gjennomføring av et engasjerende spill-konsept under åpningskvelden.
Wenche trekker også fram en annen dimensjon av det å bidra som frivillig på dette ungdomsarrangementet:
– Samtidig som vi jobber, så blir vi bedre kjent med de vi kjenner fra før, og vi får nye venner.
Anita Bjørgengen (50) har selv syv barn som deltar på campen, og er enig i at det er inspirerende å jobbe sammen med vennene fra lokalmenigheten. Men hun legger til at en del av motivasjonen for å være med er at hun selv har opplevd så mye godhet fra andre:
– Ved å bidra her så kan jeg betale litt ned på den takknemlighetsgjelden jeg har for alt det jeg selv har fått ved menigheten, sier hun.
Og så legger hun til at det er veldig gøy å oppleve forventningene og gleden hos ungdommene som kommer til campen.
Ungdom trenger voksne som kan bidra og være gode eksempler
Det yrer av liv overalt på området disse dagene. Ungdommene har et tettpakket program, og har på forhånd kunnet velge mellom 16 ulike aktiviteter på dagtid. På kveldene er det samling om trosoppbyggelsen. Den store temakvelden er søndag kveld, den runder av en helt spesiell periode for bibelstudieprosjektet om Bergprekenen, som ungdommene har fulgt i over tre måneder.
Mellom aktiviteter og trosoppbyggelse er det laget flere soner der en kan slå av en prat med venner, spille spill eller ta seg en pause. Her møter ungdommene også de hyggelige vaktene med rosa vester.
– Det er veldig sosialt og givende å være med, og ungdom trenger voksne som kan bidra og være gode eksempler på å bidra til fellesskapet, sier Rune Stadven (51), og legger til:
– Så dette er det inspirerende å være med på!
– Det er ekstra trivelig å arbeide for ungdommen
Mange av de jeg møter uttrykker at det å gjøre noe for andre uten å kreve eller forvente noe tilbake, det gir en personlig glede som er verdt hele innsatsen.
– Det gjør meg rett og slett glad, jeg føler meg privilegert som får være med, og så er det ekstra trivelig å arbeide for ungdommen, sier Lilli Ekholt (57).
Hun har jobbet med å rigge opp før arrangementet og forberedt velkomsten for de mange tusen ungdommene. Og ikke minst har hun og mange andre jobbet med et spennende spill-konsept, «Code breaker», som ungdommene gjennomfører første kveld under campen.
Etter den innholdsrike åpningskvelden i storsalen på Oslofjord Convention Center, strømmer alle ungdommene ut i vårkvelden for å gjennomføre spill-konseptet.
Et formål som motiverer
En viktig del av menighetens formål er å tilby barn og ungdom et positivt og sunt kristent miljø. Dette er et formål som tydelig motiverer, for den gode stemningen blant de frivillige her er til å ta og føle på, fra tidlig morgen til sene kveld.