Deltok på økumenisk ungdomssamling i Tyskland

Hvert åttende år samles alle verdens kirker om økumenisk arbeid, i Kirkenes Verdensråds generalforsamling. I år var denne i Karlsruhe i Tyskland, og Norges Kristne Råd sendte syv til ungdomssamlingen, to av dem fra BCC.


Det er 11. gang Kirkenes Verdensråd (World Council of Churches) samles siden starten i 1948. Les mer om opplevelsen i Vårt land (plussartikkel).

– Jeg synes BCC har en naturlig plass i det kristne fellesskapet, og jeg opplever at de holdninger jeg og vi representerer er noe som er velkomment i Norges Kristne Råd. Vi hadde en kjempefin tur med de andre norske til konferansen, og fikk lært mye om hverandre. Det gir også mer respekt for hverandres ulikheter. Ulrikke Andresen, deltaker på samlingen.

– Vi ønsker å være en kraft i arbeidet for det som fremmer Jesu navn og lære. Det er veldig nyttig å bli kjent med andre som vil bidra til at kristendommen kan ha gode kår i samfunnet, og vi ser at mange kristne over hele verden gjør et viktig arbeid for dette. Berit Hustad Nilsen, styreleder i BCC Norge.

400 ungdommer deltok på Ecumenical Youth Gathering (EYG) i Karlsruhe, Tyskland, i forkant av Kirkenes Verdensrådssamling. Foto: Albin Hillert/WCC

Les også: