Sommerleir skaper minner for livet

Forrige helg møttes rundt 170 barn fra hele Norge til en uforglemmelig sommerleir i Aktivitetsklubben. I løpet av fire dager fikk barna oppleve vakker natur, ulike aktiviteter, nye vennskap og samhold. Ikke minst var det en rød tråd gjennom hele helgen, nemlig et tema om trygghet rundt egen verdi og tryggheten ved å velge Jesus som venn.


– Sommerleiren var kjempebra, rett og slett veldig gøy! utbryter Celine (12) fra Aktivitetsklubbens lokallag i Hønefoss. – Jeg har badet masse, og jeg har fått meg flere nye venner.  

– Jeg har faktisk avtalt med de nye vennene mine at vi skal møtes igjen på sommerstevnet, sier Celine. Hun sikter til BCCs sommerstevne på Oslofjord Convention Center.

Aktivitetsklubben (AK) arrangerte helgen, som fant sted i Hallingdal. Her var det samlet lokallag fra hele Norge, og frivillige ungdom og voksne hadde satt i stand flere dager med opplevelser for de unge.

Her kunne man boltre seg i et bredt aktivitetstilbud med konkurranser, bading og lek. På lørdag kunne barna velge aktiviteter etter interesse, blant annet paintball, klatrepark, badeland, ATV og minigolf.

Dette er Aktivitetsklubben

  • Frivillig forening som tilbyr fritidsaktiviteter for barn opp til 13 år
  • 22 lokallag over hele Norge
  • Ukentlige, organiserte aktiviteter tilpasset medlemmenes alder, interesser og evner
  • Assosiert medlem i BCC-forbundet
  • Medlem i Frivillighet Norge og LNU

Å være den man er

I løpet av helgen var det også rigget for samling med tema «Jeg er ung. Jeg er verdifull. Jeg er den jeg er». Barna fikk høre at dette er et viktig grunnlag å ha med seg, og da kan man frimodig gå inn for å følge Jesus, selv i ung alder.

På programmet sto også en stemningsfull bålkveld med fortellinger, god mat og ikke minst en egen leirsang laget spesielt for anledningen. På lørdag kveld var det duket for en skikkelig avslutningsfest.

 – Det er vanskelig å si hva som har vært det beste med sommerleiren, for det var mye som var veldig gøy. Men hvis jeg skal trekke frem noe, må det bli festkvelden vi hadde på lørdag kveld og rebusløpet. Vi hadde mye konkurranseinstinkt på laget mitt, det var et skikkelig kult lag.

– Jeg synes også det var fint å høre at Gud har skapt oss sånn som vi er, og at vi ikke trenger å være noen andre, sier Celine.

Fra bålkvelden fredag, med historier, god mat og musikk. Foto: AK

Så godt som mulig for barna

Rundt 80 unge voksne fra de forskjellige lokallagene deltok som frivillige ledere, og var med å skape en god ramme for helgen. En av dem var Edward Helgheim (25) fra lokallaget i Bergen:

– Jeg tror at barna har opplevd turen som helt magisk, og at det har skapt minner for livet. Jeg hørte et av barna kommentere at han aldri hadde vært med på noe mer episk.

– Et annet barn uttrykte at fredagen (med postløp, temasamling og bålkveld) har vært den beste dagen i livet hennes, forteller Edward. Han håper barna sitter igjen med opplevelsen av å være verdifulle og elsket, med akkurat de egenskapene og personlighetene som de enkelte barna har.

Edward forteller at noe av det som motiverer han til å være med som frivillig på sommerleir, er mange tilsvarende minner fra egen barndom. Han husker selv hvor betydningsfulle og minnerike AK-turene var, og ønsker nå å bidra til at andre barn kan oppleve det samme:

– Dessuten står det i Bibelen at den som velsigner skal trives, og det er virkelig sant. Det har vært en veldig fin tur for meg som AK-leder også, og jeg er takknemlig for at jeg fikk være med. Det har vært ekstra fint å merke fellesskapet med de andre AK-lederne, hvor fokuset har vært å gjøre det så godt som mulig for barna som deltar.

På avslutningskvelden var det flere av barna som tok mot til seg, gikk opp på scenen og gav uttrykk for takknemlighet for helgen og for at AK-lederne hadde laget en så fin tur for dem. Celine fra Hønefoss uttrykker samme opplevelse:

– Jeg er veldig enig med de barna som snakket på festen på lørdag, som sa de var takknemlige.

På spørsmål om hun vil anbefale neste års 7. klassinger å delta på sommerleiren kommer svaret kontant:

– Ja! 100% – selvfølgelig! Og de må huske å ta med både myggspray og solkrem, for man får bruk for begge deler, sier hun med et glimt i øyet.

Les mer: