Gratulerer med dagen, Norge!

17. mai er dagen nordmenn samles om det vi har felles. Barna går i tog, korpsene spiller og skoler og menighetshus rundt om i landet er pyntet til fest. I år blir feiringen ekstra spesiell, både i lys av kontrastene vi opplever i dagens Europa, men også fordi det er lenge siden sist.


Som det eneste trossamfunnet med opprinnelse i Norge, som også har fått internasjonal utbredelse, er det med glede og takknemlighet vi markerer grunnlovsdagen. Fred og frihet er ingen selvfølge, og i år er det en særlig spesiell situasjon med store kontraster i Europa. Mens millioner av mennesker er på flukt, vaier det norske flagget fritt over hele landet. Vi ber om Guds velsignelse over land og folk, og om at freden må komme der krigen råder.

Mye å takke for

Freden og friheten vi har i Norge i dag er resultat av tidligere generasjoners offer og felles innsats for et samfunn som er tuftet på frihet, åpenhet og demokratiske verdier. Den trosfrihet grunnlovsfedrene ga oss i 1814, og som lovgiverne har fulgt opp i mer enn 200 år, er virkelig noe å takke for.

For BCCs medlemmer er det også litt spesielt at vår historie startet nettopp på 17. mai 1898, da den unge Johan Oscar Smith omvendte seg på marinefartøyet Thor. Som resultat av hans liv og virke har BCC i dag rundt 9.000 medlemmer i Norge, og trosfeller i 50 land på alle kontinenter.

Les mer: Arven fra Johan Oscar Smith

Det er av uvurderlig verdi å kunne delta som likeverdige borgere i det livssynsåpne felleskapet Norge. Som trossamfunn ønsker vi å være en samfunnsskapende kraft, og fortsette å bidra til at landet viderefører sine sunne, demokratiske tradisjoner i årtiene som ligger foran.

Gratulerer med dagen, Norge!