16. mai – ungdommenes kveld

- 16. maifesten er noe ungdommene ser frem til i lang tid. Det er en fin anledning til å ha en skikkelig ungdomskveld der man lader opp til den store dagen etterpå. Det sier en av de frivillige som lagde fest i lokalmenigheten.


Hos de norske menighetene blir 16. mai gjerne brukt til å gjøre noe ekstra hyggelig for ungdommene, hvor de kan samles med gode venner til aktiviteter og fest. Her kan du lese om opplegget i to av menighetene.

– 16. mai er nok for mange ungdommer i hele Norge kjent som en festkveld, og vi ønsker å gi de unge et godt tilbud i trygge rammer, sier Elisabeth Larsen (22), en av de frivillige som har forberedt arrangementet i BCC Hønefoss.

Menigheten er en av de som har lagt litt ekstra innsats ned i årets ungdomskveld.

Elisabeth Larsen er en av de frivillige som stod bak kveldens arrangement. Foto: BCC Hønefoss

–  Dette er noe ungdommene her ser frem til i lang tid. Det er en fin anledning til å ha en skikkelig ungdomskveld der man lader opp til den store dagen den 17. mai.

Showkamp, god mat og trosoppbyggelse

Ved menighetslokalet i Hønefoss var stemningen god fra de første bilene rullet inn på parkeringsplassen denne kvelden. Det strålende været kunne ikke passet bedre, ettersom festen startet ute med slåball.

Elisabeth forteller at flere av de yngste deltakerne har vært med å planlegge aktivitetene:

– Det er ekstra gøy når de yngre deltakerne kommer med nye, gode ideer. I år blir det for eksempel turnering i «enspretten» og showkamp i såpefotball. Begge deler kan varmt anbefales, ler hun.

Etter å ha fått ut litt energi og latter var det klart for et skikkelig grillmåltid, før programmet fortsatte inne i salen med filmklipp, sang og trosoppbyggelse. Ungdommene fikk høre taler med oppmuntrende ord, og flere delte selv fra ting som har vært til hjelp for dem i hverdagen.

Grillmåltid forberedes, og voksne fra lokalmenigheten står for serveringen. Foto: BCC Hønefoss

Resten av kvelden ble det underholdning og konkurranser, før det hele ble rundet av med nattmat og snacks.

Elias (14) hadde gledet seg veldig til kvelden, og var strålende fornøyd:

– Det betyr veldig mye at vi har sånne ungdomskvelder. Jeg er glad for å være her med vennene mine, for vi har det veldig morsomt sammen.

Elias (i midten) hadde gledet seg lenge til festen, som sto til forventningene. Foto: BCC Hønefoss.

Tønsberg: feiring for 250 unge

To timers kjøring mot sør, var det også forventning i lufta. Her, hos BCC Tønsberg var nesten 250 ungdommer samlet 16. mai. De siste årene har pandemien satt en stopper for den vanlige feiringen, så for de yngste ungdommene var dette den første store begivenheten der hele ungdomsflokken kunne samles på ett sted.

Med så stor ungdomsgruppe hadde arrangørene mye å holde styr på. Men det så ikke ut til å plage Miriam Joranger (32).

– Jeg syns det er gøy å bidra. Ungdommens 16-maifest er en unik mulighet til å samles. Det er et viktig høydepunkt, så vi legger gjerne litt tid i planleggingen av denne festen, sier hun.

I lokalet like utenfor Tønsberg startet kvelden med oppbyggelse innendørs. Temaet var «ærlig og oppriktig». Det ble snakket om å leve for Gud, og søke sannhet og leve etter den.  

Martin Vedvik er en av ungdomslederne i BCC Tønsberg og mener det er viktig å ha noe å tilby ungdommene på en kveld som denne:

– Ønsket er å gi ungdommen en fest i trygge, rusfrie rammer. Ved å starte med en del med trosoppbyggelse, ble fundamentet lagt for en positiv stemning resten av kvelden.

Etter møtet ble det servert middag, før kvelden tok en ny vri med aktiviteter og fellesleker på gressbanen ute.

Mange av ungdommene bidro med ulike sanginnslag på utescenen, og festen ble avsluttet med en konsert og fremføring av Fagert er landet idet klokken passerte midnatt.