Hele menigheten forbereder seg til påskefeiring

Unge og gamle fra lokalmenigheten i Grenland har vært i sving de siste ukene, og alle forbereder seg til en helt spesiell påske. Samtidig som ungdommen gleder seg til påskecamp, har resten av menigheten forberedt en overraskelse.


For BCCs trosfeller står nå to store begivenheter for døren: ungdommens påskecamp med Brunstad Ungdomsklubb (BUK), etterfulgt av påskestevnet i BCC. Når campen åpner på lørdag, har ansatte og hundrevis av frivillige jobbet i flere måneder for å forberede arrangementet.  

Tiden opp mot påskecampen har også vært ekstra spennende for ungdommene i lokallagene av BUK. 17. februar ble en betaversjon av dataspillet Bible X lansert. Her får deltakerne oppleve Jerusalem i år 33, og bli en del av det som Jesus og hans disipler opplevde akkurat denne påskehøytiden.

Ungdommer verden over har nå spilt seg igjennom tre kapitler, og kommende helg er det klart for den store finalen, som vil finne sted under påskecampen.

Bibelsk gamingunivers

Lokalt i Grenland har over 250 ungdommer deltatt, og gjennom Bible X har gaming blitt til en felleskapsopplevelse for ungdomsgruppene.

Spillet er laget slik at hver gruppe, eller «unit», har en aktiv spiller av gangen, mens de andre hjelper til å løse oppgavene i spillet fra en mobilapp.

En av ungdommene i Grenland som har vært med å teste ut Bible X, forteller at det ikke bare er ungdom som er vant til å game fra før som har vært med:

–Vi har fått med omtrent hele ungdomsgruppa, og har hørt gode tilbakemeldinger fra både de som er «gamere» og de som ikke er det. Det har vært en helt unik opplevelse å være med. Man opplever hvordan det var på Jesu tid, og budskapet kommer så enkelt fram.

Tord Olsen (20)

Spillet inneholder flere filmsekvenser der påskens historie og budskap belyses. I tillegg har temaene i hvert kapittel blitt drøftet i tre TV-sendinger fra BCC Media, hvor ungdommene har fulgt med på interessante samtaler, filmer og konkurranser.

Å få øynene opp for hvilken betydning påsken har for oss i dag

Mens ungdommene har fordypet seg i spillet, har resten av menigheten engasjert seg i å forberede et sceneshow til siste del av Bible X-prosjektet, som lanseres under påskecampen.

– Her vil ungdommene få en helt unik oppleve av Jesu siste dager i Jerusalem, og forhåpentligvis få øynene opp for hvilken betydning det som skjedde i denne påsken har for oss som lever i dag. Jeg tror seerne vil oppleve bibelhistorien, som mange av oss har hørt og lest flere ganger, mye mer levende.

Dette forteller Nina Solli (43). Hun har ansvar for bidraget fra lokalmenigheten i Grenland. Hun ønsker ikke å røpe for mye i forkant, men kan fortelle at ungdommene skal få bli med på en tidsreise, for å få et innblikk i hva som ligger bak Jesu død på Golgata for over 2000 år siden.

Mer enn 2.000 frivillige timer før sceneshow

I Grenland er rundt 200 skuespillere engasjert til sceneshowet, som det har vært jobbet med siden nyttår. Forrige helg var det felles øvelse på menighetslokalet, og det yret av liv; barn som trippet etter å sette i gang med sangøvelse, og voksne og eldre i kostymer fra år 33 var klare for å øve på skuespill.

– Stemningen på øvelsene har vært utelukkende god. Mange har hatt stor glede av å kunne bidra for at ungdommene skal få en helt spesiell opplevelse i påsken, sier Nina.

Alt fra barn til pensjonister har engasjert seg, som skuespillere, sangere, sminkører, koreografer og kostymeansvarlige, for å nevne noe. Mer enn 2000 frivillige timer er lagt ned bare i skuespill og sang.

Etter to år med pandemi forteller Nina at det var godt for fellesskapet å få et slikt samlende prosjekt å jobbe med:

–Dette kom litt som en gavepakke, egentlig. Det har vært veldig gøy å bli bedre kjent med hverandre, på tvers av generasjoner. Mange måtte kanskje komme litt ut av sin egen komfortsone igjen, og det har vært moro å se hvordan dette samler oss som menighet.

En historisk påske i vente

Allerede førstkommende søndag vil den store temakvelden om Jerusalem år 33 finne sted, hvor påskens budskap skal formidles på en helt unik måte for de unge.

Følg med fremover her på bcc.no for mer om dette.