Julehelg med konsert og barnefest

En stemningsfull julegate møtte dem som hadde tatt turen til Oslofjord Convention Center denne helgen. Mange frivillige var i sving for å skape en minnerik opplevelse for både barn, ungdom, voksne og eldre.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Tobias Østmoen/Andreas Lehmann/Kristijan Sokac

På programmet sto både julekonsert, julemarked, aktiviteter for barna og og mye mer. Her kan du se noen glimt fra helgen: 

Les også: Stor frivillig innsats til BCCs førjulsweekend 

Julekonsert med et gledens budskap

Lørdag kveld ventet en vel forberedt julekonsert i storsalen. Med fullt orkester, solister, kor og barnekor inneholdt den mange høydepunkt, både for små og store. Alt fra barnepotpurri og show til klassiske juletoner og sanger om julens budskap ble fremført.

Kveldens innhold minnet oss om fredens budskap som kjennetegner julehøytiden, og hvilket håp vi har i at Jesus Kristus som kom til jorden for å frelse oss.

–Det aller herligste han har gitt oss mennesker, det er hans eget ord. Det skapende ord som kan gjøre revolusjon i hvert menneskes liv, om man tar det imot ved tro. Når ordet kommer inn i våre tanker blir det godt, åpnet Kåre J. Smith.

Budskapet kom fram både gjennom musikk og flere appeller. Vi fikk se filmklipp med ungdom som fortalte hva julen betyr for dem personlig, og barna fikk også dele sine tanker om hva de de ser mest fram til i tiden som ligger foran.

Se et av kveldens sanginnslag, «Julelys», her:

Denne kvelden hadde vi også besøk av Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd (NKR). Foto: BCC

Barnas julefest

Som avslutning på helgen ble «Barnas julefest» arrangert for de mellom 6 og 12 år. Sammen med foreldre, besteforeldre og mentorer fikk barna høre historien som ligger bak julehøytiden, samt hva det betyr for oss i dag. Det ble illustrert med animasjonsfilmer, samtaler fra scenen, sang og musikk.

Etter barnas julekonsert var det utdeling av gaver og mat utendørs. Det vinterkledde landskapet dannet en perfekt ramme rundt dagen og for de som skulle reise hjem og fortsette førjulstiden i sine lokalmiljø.

Som avslutning deler vi barnekorets julepotpurri, som ble fremført både under julekonserten og barnefesten:

Les også: Julekonsert fra 14 land