Over 4.000 på BCCs høstsamling denne helgen

Endelig kunne vi samles på vanlig måte: Helgens arrangement i BCC er det første siden koronarestriksjonene ble opphevet. Programmet inneholder både trosoppbyggelse, aktiviteter for barn og unge og en helt spesiell misjonsfest.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Andreas Lehmann

Denne helgen er 4.100 deltakere fra hele 60 ulike menigheter samlet på Oslofjord Convention Center. Og det at vi endelig kan være sammen, nesten som før, er det mange som kjenner ekstra glede over. Under åpningsmøtet fredag var det mange takknemlige deltakere, og flere hadde reist langt for å være til stede.

Steinar Riise, som leder BCC sin arrangementsavdeling, forteller om stor oppslutning om arrangementet etter at korona-restriksjonene ble opphevet i Norge 25. september.

– Plutselig kunne vi åpne påmeldingen for langt flere deltakere, og vi ser at mange, også fra andre land, ønsker å komme. Det er veldig gledelig, og viser at det å kunne møtes til trosoppbyggelse betyr svært mye for oss, sier Riise.

De som ikke kan reise og delta fysisk, kan følge programelementene via streaming. Arrangementet tolkes til en rekke språk, og distribueres til alle verdensdeler via BCCs kanaler. 

Forstander Kåre J. Smith taler under åpningsmøtet fredag. Foto: BCC
Etter åpningsmøtet var det servering og varme bålpanner ute, og mange benyttet sjansen til gode samtaler over maten. Foto: BCC

Misjonsfest som høydepunkt

Denne helgen er det spesielt misjonsfesten lørdag kveld mange ser frem til. Festen skal markere at det er 150 år siden Johan O. Smith, BCCs grunnlegger, ble født, og setter fokus på Smiths liv og virke, og den betydningen det har hatt BCC frem til i dag. Temaene belyses av film, musikk, taler og panelsamtale på scenen.

– Det blir en merkedag, hvor vi skal minnes J. O. Smith i takknemlighet og ærbødighet, sa Kåre J. Smith fredag kveld.

Misjonsfestene i BCC holdes hvert halvår, og det er ulike lokalmenigheter som står for innholdet. Hovedårsaken til at menighetene slutter opp om disse samlingene, er innholdet på festene, som har ulike tema fra gang til gang. Festene har også vært viktige for finansieringen av misjon- og menighetsarbeidet i BCC, og følges av de faste misjonskollektene.

LES MER: Misjonsfest 2021 – vår digitale fremtid

Venner i alle aldre er sammen  

Både små og store gleder seg over endelig å kunne reise og være sammen igjen. Foto: BCC

To kvelder på rad samles altså deltakere fra 16 land seg i den store salen på Oslofjord. Mens de voksne kommer for å høre evangeliet og treffe trosfeller, kan barna og de unge drive med aktiviteter, sport og ha det moro sammen med venner. BCC har blant annet samarbeidet med barne- og ungdomsforeningene Aktivitetsklubben og Xercize for å tilby et variert opplegg for de ulike aldersgruppene.

Dette er programmet under helgen:

  • Åpningsmøte fredag kveld
  • Søndagsskole online lørdag formiddag
  • Misjonsfest lørdag kveld
  • Aktivitetspark og idrettskoler for barn
  • «Åpen hall» og sportsturnering hver dag
  • «Ungdomshub» på kveldene
God stemning i arenaen under ungdommens turneringer fredag kveld. Foto: BCC

Flere BCC-arrangementer i vente

I helgen arrangerer BCC altså den første av to «Brunstad Weekends» på Oslofjord Convention Center dette halvåret. Steinar Riise forteller at tanken om dette kom under koronapandemien, som et tilbud i tillegg til de faste større stevnene.

– Etter halvannet år med svært begrensede arrangementer, ønsker vi å tilrettelegge for at menighetene kan være mer sammen igjen. Vi trenger å samles om troen, og vi trenger å ha arenaer der barn og ungdom kan møtes og trives.  Vi tror disse helgesamlingene fyller et viktig behov, så det er noe vi kommer til å fortsette med fremover, sier han.

Neste Brunstad-weekend blir i desember, og den vil få en stemningsfull ramme med advent og julekonsert i sentrum. Men før det skjer skal BUK og BCC i samarbeid arrangere ungdommens høstcamp, i tillegg til BCCs faste høststevne som avholdes i november. Vi kommer til å følge arrangementene her på bcc.no.