Ni nye dager med sommerarrangementer

Nå er BCCs andre sommerperiode godt i gang, med deltakere fra nye menigheter. Gjensynsgleden er stor: Barna koser seg med lek og aktiviteter på hele konferanseområdet, mens de voksne samles til trosoppbyggelse og inspirasjon.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

Rundt 14 ulike delarrangementer skal gjennomføres i løpet av kommende uke. Arrangementene åpnet tirsdag 3. august, og den 11. august avsluttes BCC-sommeren med et møte som sendes direkte til land over hele verden.

For å ivareta koronaregler og smittevern, har aktivitetene også denne gangen blitt delt opp i en rekke mindre arrangementer for ulike målgrupper. Det blir trosoppbyggende møter, konserter, eget seniorarrangement, aktiviteter og tre hele temadager for barn.

LES OGSÅ: Sommer i et litt annet format enn vanlig

Til august-arrangementene kommer deltakerne hovedsakelig fra følgende norske lokalmenigheter:

  • Bergen
  • Eiker
  • Hallingdal
  • Harstad
  • Horten
  • Oslo og Follo
  • Stavanger
  • Sørlandet
  • Østfold

I tillegg er det et mindre antall deltakere fra andre land, som ifølge innreisebestemmelsene har hatt mulighet til å komme til Norge.

Sveip for å se bilder fra de første stevnedagene:

Frivillige stiller opp med glede

For å få i stand to sommerperioder med arrangementer og aktiviteter, er det flere hundre frivillige som er i sving. Mer eller mindre alle menighetene har frivillige som deltar underveis i sommerperioden.

Det bidras på mange områder, enten det er med rigg og registrering, som film- eller lydtekniker eller som frivillig under barnedagene. Det er mange skift som skal fylles under begge periodene, men det kan virke som koronapandemien har gjort det lett å rekruttere folk, etter en lang periode med lite aktivitet:

– Vi har alltid hatt mange frivillige som har vært med under BCCs stevner, men i år virker det som de er litt ekstra glade for å kunne bidra igjen. Vi elsker jo å samles her, møtene og samlingene – det er rett og slett høytid hver gang, sier Steinar Riise, som leder arrangementsavdelingen i BCC.

Det trenges mange frivillige som under sommerarrangementene, og arrangementsavdelingen opplever at mange ønsker å stille opp som crew. Foto: BCC

Åpningsmøte: kjærlighet til sannheten

Under åpningsmøtet på tirsdag, var temaet sannhetens ånd, og de løfter som ligger i Guds ord for alle som elsker sannheten. Her tok Kåre J. Smith blant annet frem versene i Johannes evangelium 8, 31-32:

Jesus sa da til de jøder som var kommet til tro på ham: «Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler. Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri.» 

– Skal jeg komme til livet, da må jeg erkjenne sannheten om meg selv. Sannheten om mitt hykleri, sannheten om mitt hovmod, sannheten om min æresyke, også videre. Da kan sannheten frigjøre oss. De som elsker sannheten får snart kjenne Kristus, og den kraften som er i hans oppstandelse. De kommer også inn i hans lidelser, og får smake den samme død over synden. De lever fritt og godt, og kommer inn i sin bane – i de gjerninger som Gud har lagt ferdig for dem, lenge før han la grunnvollen til denne verden. Da blir man et Guds menneske på vei til en evig herlighet, sa Smith i åpningstalen.

Vi gleder oss til å følge de videre arrangementene, ønsker alle deltakere noen gode og inspirerende dager sammen.

Under åpningsmøtet var temaet sannhetens ånd, og de løfter som ligger i Guds ord for alle som elsker sannheten. Foto: BCC