Feiring: god plass til fellesskapet

Søndag formiddag var det sol og nydelig sommervær, da BCC feiret at vi nå har tatt i bruk den nye festplassen på Brunstad. I år ser vi for alvor resultatene av det store byggeprosjektet som både BCC og lokalmenighetene har bidratt til.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Kristijan Sokac

Glade musikanter, dansende maskoter og strålende sol ønsket barn og voksne velkommen denne dagen, da BCC markerte åpningen av den store nye festplassen som vi for første gang har fått glede av i sommer.

Denne dagen ble også en feiring i fellesskapets tegn. Flere uker med sommerarrangementer ligger bak oss, hvor vi for første gang siden koronapandemien har kunnet samles fysisk, selv om det har vært noen smittevernstiltak.

Sveip til høyre for flere bilder fra festmarkeringen (foto: BCC):

Festplassen har blitt en samlingsplass i hjertet av det nye konferanseområdet. Det ble markert med både takkesang, taler, orkester, og is og godterier til barna. Det ble vist en film som fortalte litt av historien som ligger bak akkurat denne plassen. For det som nå er blitt en åpen festplass med mulighet for å samle mange tusen deltakere, var for kun få år siden et skogkledd lite fjell, hvor barneføtter har løpt og lekt under sommerstevner helt siden 1950-tallet.

Kåre J. Smith talte på åpningen. Han minnet om at vi har mye å takke Gud for, når vi tar i bruk denne fantastiske plassen. For nå er hele byggeprosjektet, som BCC har tatt initiativ til og bidratt til å muliggjøre, snart ferdig.

Et stort løft i felleskapet

Stedet Brunstad har for BCC og medlemmene en lang og rik historie bak seg. Og selv om vi nå kommer hit som leietakere hos Oslofjord, som driver konferansesenteret, kjenner vi fortsatt sterkt eierskap til dette stedet, hvor vi har holdt alle våre stevner siden 1957.

Det er også bakgrunnen for at BCC og lokalmenighetene har bidratt med byggelån som har finansiert store deler av utbyggingen her det siste tiåret. På denne måten har vi sammen sikret trossamfunnet et sted å samles til stevner flere ganger i året, som også har plass til de nye generasjonene som vokser opp. For den som ønsker å lese mer om finansieringsmodellen for utbyggingsprosjektet, finnes dette på Brunstadstiftelsen sin hjemmeside.  

LES OGSÅ hvordan avisen Dagen oppsummerte besøket under BCCs sommerstevne

Den verdien det kristne fellesskapet tilfører kristenlivet ble også drøftet på scenen denne formiddagen, i en samtale mellom styreleder for BCC, Berit Hustad Nilsen, og KrFs generalsekretær Geir Morten Nilsen. Han hadde tatt turen til BCC-arrangementet for å snakke om trosfrihet.

Det ble også tid til en samtale om trosfrihet på scenen. Foto: BCC

Tilbakeblikk på det siste tiåret fortsatte i Brunstadmagasinet

På kvelden fortsatte vi med flere tilbakeblikk på det siste tiårets byggeprosjekt. I BrunstadMagasinet fikk vi interessante historier fra både entreprenør og utbygger, om hvordan de har opplevd å jobbe med et så stort prosjekt. Vi fikk også høre hvordan en urokkelig tro på Gud har gjort at prosjektet kunne finansieres av fellesskapet. Motivasjonen har vært å legge til rette med fasiliteter og gode rammer for barn og ungdom.

Sveip for å se flere bilder fra BrunstadMagasinet (foto: BCC): 

Økonomistatus og videre planer for bruk av stedet

Videre ble det gitt en status på hvordan den helhetlige økonomien ligger an, ved Tore Aslaksen. Han viste oversikt over utviklingen i økonomien etter at koronapandemien slo inn, og videre prognoser for de kommende fem årene. Trossamfunnet BCC har en solid økonomi, og det jobbes jevnt og trutt for å ha gode planer og god kontroll på økonomien slik at alt det viktige arbeidet vi ønsker å gjøre kan fortsette.

Det ble også gitt status fra Samvirk, et forbrukersamvirke som tilbyr spareprogram for ungdom som ønsker å overnatte under menighetens arrangementer. De lanserte det nye programmet tidligere i år, og hittil har over 1500 unge medlemmer meldt sin interesse.

LES OGSÅ: Brunstadmagasinet med allsang og informasjon fra festplassen

Tore Aslaksen i studio, med informasjon om økonomi: Han viste både dagens status, samt prognoser for videre utvikling. Foto: BCC

En aktiv høst – med 150-årsjubileum som sentralt arrangement

Til slutt i sendingen ble det informert om kommende arrangementer i BCC. Det planlegges fire samlinger på Brunstad denne høsten, og et av disse vil markere 150-årsjubileet for Johan Oscar Smiths fødsel, han som er BCCs grunnlegger. I den forbindelse vil flere av hans etterlatte skrifter, som de siste årene er publisert i uredigert form, bli tema.

LES OGSÅ: Sommercamp: Budskap som gir en god retning for livet

Allerede på begynnelsen av 1900-tallet var Smith opptatt av arbeid for barn og ungdom. Han var bevisst på at dersom han skulle vinne flere sjeler for Jesus, så måtte han begynne med ungdommen. Denne tankegangen preger fortsatt BCCs prioriteringer i dag, og nettopp derfor ble dagen en verdig og festlig markering, som virket samlende for vårt fellesskap.

Sendingen ble avsluttet med en av Johan O. Smiths sanger fra 1929: «Og kom til Guds frefulle hvile». Foto: BCC