Sommer i et litt annet format enn vanlig

Mange BCC-medlemmer gleder seg over at det nå åpnes opp for å ha kristne arrangementer igjen, selv om også sommerens arrangementer blir i mindre og annerledes format enn de vanlige stevnene.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

På lørdag åpnes BCCs sommerarrangementer i den store salen, som er rigget til som et delvis TV-studio for anledningen. I tillegg er det god plass til publikum på anviste plasser i amfiet, som er delt inn i fem soner.

– Nå som samfunnet endelig har begynt gjenåpningen, er det mange som gleder seg til å følge sommerens program, enten fysisk på Oslofjord Convention Center, eller via TV-skjermen andre steder, sier informasjonsansvarlig Berit Hustad Nilsen.

Sommerstevner betyr fellesskap

De kristne stevnene på Brunstad har i mer enn 60 år betydd svært mye for medlemmer og trosfeller, og er viktige arenaer for å samles om trosfellesskapet. Her forkynnes det samme oppløftende budskapet til hele verden, og alt simultantolkes til over 20 språk samtidig. Hver sommer er stemningen til å ta og føle på når stevnehøytiden åpner, og fellesskapet er etterlengtet. Det kristne budskapet er universelt – det treffer alle kulturer, opphever landegrenser og språkbarrierer, og virker samlende på hele det internasjonale trossamfunnet som BCC er.

I mer enn 60 år har trosfeller i alle aldre, og fra mange land, vært samlet til stevner på Brunstad. Her fra sommerperioden 2019. Foto: BCC

To perioder med hybride arrangementer – i henhold til gjenåpningsplanen

I år har BCC planlagt to perioder med arrangementer, som avvikles over ni dager i henholdsvis juli og august. Dette blir hybride arrangementer, det vil si at langt færre deltakere enn normalt er til stede, mens mange følger med digitalt fra over 50 land. 

BCC følger myndighetenes anbefalinger, og sommerens arrangementer gjennomføres i alle deler i henhold til gjeldende smittevernstiltak. Alle programelementer som gjennomføres fysisk vil skje på avgrensede områder, der påmeldte deltakerne blir akkreditert inn. Det vil bli avkrevd grønt koronasertifikat og/eller negativ test på stedet i henhold til myndighetenes retningslinjer.

Travle, men blide medarbeidere planlegger de siste detaljene i den omfattende logistikken som enda et korona-arrangement krever. Etter en lang periode med permitteringer er arrangementsavdelingen travlere enn noensinne. Foto: BCC

Arrangementene er nøye forberedt smittevernsmessig, og at både omfang og antall deltakere er nedjustert ved at mange deltar digitalt.

– Vi har fulgt situasjonen nøye, og  vært i tett dialog med kommunelegen i Sandefjord i forberedelsene, noe vi vil fortsette med gjennom hele sommerperioden. Det tror vi vil gi en trygg og god gjennomføring, med fine opplevelser og et innholdsrikt program for ulike aldersgrupper, ikke minst barn og ungdom. Så nå gleder vi oss til det hele starter på lørdag, sier Hustad Nilsen entusiastisk.

Berit Hustad Nilsen ser frem til et innholdsrikt arrangement, både for dem som kan delta fysisk, og for dem som følger med via TV-skjermen. Foto: BCC

LES OGSÅ: Barnas sommer skal bli fantastisk 

Planlegger arrangementer for ulike aldersgrupper

Hustad Nilsen forklarer at om alt går etter planen, vil BCC gjennomføre 14 mindre arrangementer i henholdsvis juli og august.

– Det er planlagt et bredt spekter av programelementer, så det er noe for enhver aldersgruppe. Det blir trosoppbyggelse i sal og TV-studio, og egne møter tilpasset barn og ungdom. I tillegg legges det til rette for et variert aktivitetstilbud, slik at både små og store kan få en fantastisk sommer innenfor de smittevernsregler som gjelder. 

Del fleste deltakerne kommer fra Norge, men det er også påmeldte fra enkelte europeiske land. Siden programmet består av enkeltstående arrangementer for ulike målgrupper, varierer antall deltakere mye fra arrangement til arrangement.

Sommerens arrangementer består av flere aktivitetstilbud for barn og unge. Her fra «Junior Point«, arrangert sommeren 2019. Foto: BCC

Gode barndomsminner for flere tusen barn og unge

BCC har det siste tiåret satset mye på å ha arenaer å møtes på, hvor det både er plass til de voksne og til neste generasjon. Stevnesomrene på Brunstad skaper gode minner for flere tusen barn og ungdommer, og her legges det til rette for trygge, gode aktiviteter. Samtidig forkynnes det kristne budskapet tilpasset ulike aldersgrupper; barn, ungdom og voksne.

Det siste året har vist at en krise kan fremme kreativitet og nye måter å samles på, og onlinestevnene har gjort at det internasjonale samholdet har økt på tross av stengte landegrenser.

LES OGSÅ: En annerledes sommer: BCCs online stevne er i gang