Barnas sommer skal bli fantastisk

I år kan spesielt barna glede seg til et innholdsrikt program i forbindelse med BCCs sommerstevner. Det blir nyheter fra søndagsskolen, barnekonsert og aktiviteter.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: BCC

– Vi ønsker å skape opplevelser slik at barna kan ta med seg uforglemmelige barndomsminner. De skal se tilbake på det som noe fantastisk, noe som gir håp og glede, sier Elise Schöll, redaktør i BCC Media.

Det siste året har BCC Medias program for barn utviklet seg mer enn noen gang. Barn fra alle land og verdensdeler har fått søndagsskolesendinger og hørt filmer og sanger på mange forskjellige språk.

På samme måte skal sommerens program samle barn over hele verden til spennende og innholdsrike dager, uansett hvor man bor. Både stevnet i juli og august vil inneholde to dager med barnesendinger, lek og aktiviteter. Dette skjer i et godt samarbeid mellom BCC Media, BCC arrangement, samt mange frivillige ildsjeler fra ulike lokalmenigheter.

Fra tidligere sommerstevne: lek og aktivitet hører med under barnedagene. Foto: BCC

En kombinasjon av fysiske samlinger og online møter

Elise Schöll, redaktør i BCC Media

– Siden mye fortsatt er online, eller en kombinasjon mellom online og fysiske samlinger, ønsket vi å skape større variasjon mellom stevnene, slik at barn som ikke kan dra til stevnet, også kan få en skikkelig stevneopplevelse der de er, sier Schöll.

I juli blir det to dager med eget program for barna. Da blir det egen barnesending fra søndagsskolen, etterfulgt av varierte aktiviteter, og det blir konsert, der barnekor fra ulike lokalmenigheter vil fremføre sanger de har øvd på.

Stevnet i august vil inneholde to samlinger for barn. Der kan et begrenset antall delta fysisk, mens de aller fleste vil følge med via skjermen.

– Temaet er “Jeg har utvalgt deg”. Barna vil få høre mer om de store mulighetene Jesus har gitt oss, og det blir sang, skuespill og film, forteller Schöll.

Det blir også et spennende historisk møte med BCCs grunnlegger, Johan Oscar Smith. I år er det 150 år siden han ble født, nemlig i 1871. Barna vil blant annet bli bedre kjent med Johan O. Smith som liten gutt, som fra barndommen av hadde en lyst til å gjøre det gode.

Fra tidligere barnestevne, med sang og dans i salen. Foto: BCC

Nyhet: egne dager for tweens

– Nytt av året er også en egen dag for dem som er i målgruppen 10-12 år, som kalles for tweens. Disse får en dag med spennende konkurranser, god mat og en kveldssending spesielt for dem, nemlig Intro Live, forteller Schöll.

Programmet Intro ble lansert høsten 2020, og har også sendt en ny sesong denne våren. I sommer blir konseptet videreført: Etter en dag med mye aktivitet og fellesskap, vil altså dagen avsluttes med Intro Live, direkte fra studio på Oslofjord.

LES OGSÅ: Fem nye episoder av intro

https://www.youtube.com/watch?v=F7eohqvyU6Q

– Barna skal sitte igjen med håp og glede

– Vi ønsker at barna skal sitte igjen med glede over de mulighetene Jesus har gitt oss som lever i dag. Han kan virkelig bli vår venn og bror, og det ønsker vi å formidle til barna, sier Schöll.

Vi gleder oss til å følge barneprogrammet i sommer. Følg med her på bcc.no for flere oppdateringer i juli og august.