Slik blir BCC-sommeren i år

Vi nærmer oss en ny sommerperiode, og for mange i BCC betyr dette å samles til innholdsrike stevnedager sammen med trosfeller fra flere verdensdeler. Hva kan vi forvente av stevneopplevelse i år?


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: BCC

Nå venter en ny sommerperiode med et innholdsrikt program, og BCC arrangerer to stevner; et i juli og et i august. Programmet går over ni dager på begge stevnene. Stevneprogrammet er lagt opp til å kunne tilpasses både online og fysisk deltakelse, alt ettersom hvor raskt gjenåpningsplanen i Norge kommer til å gå. På medlemsportalen ligger datoer og detaljert program, som vil bli løpende oppdatert dersom det skjer endringer.

Fra 2019: Vanligvis er det yrende liv på Oslofjord Convention Center under BCCs sommerstevner. Foto: BCC Media

Hva kan vi forvente i sommer?

I fjor var det første gang siden 1950-tallet at sommerstevnet i BCC måtte kanselleres. Likevel kan vi se tilbake på en innholdsrik sommer, med sendinger online og interaktiv deltakelse med både barn, ungdom, voksne og eldre. Det internasjonale samholdet har blomstret på nye måter, selv om vi ikke kunne møtes fysisk.

LES OGSÅ: En annerledes sommer

Som i fjor, vil mye av innholdet denne sommeren sendes fra studio, samtidig som det vil være digital deltakelse fra flere verdensdeler gjennom musikk, taler og innlegg.

Susi Almås, redaktør BCC Media

– Vi jobber for å holde på den internasjonale stemningen som vi kjente spesielt på i fjor. Blant annet vil vi fortsette å dele bilder i forkant og etterkant av sendingene, som jo skaper en følelse av samhold, sier Susi Almås, redaktør i BCC Media, og koordinerer stevnets TV-sendinger.

– Det er også lagt ned mye energi i at for eksempel sanginnslagene skal bli en god opplevelse, med innslag fra flere verdensdeler.

Barnedager er tilbake

I BCC har det vært lang tradisjon for å skape aktiviteter og innhold for barn og ungdommer på stevnene. Selv om det tradisjonelle «barnestevnet», med en fullstappet sal og stort aktivitetstilbud ennå ikke er innen rekkevidde, skal denne målgruppen likevel tilbys et godt alternativ.

Fra en flott åpning av barnestevnet 2019. BCC Arrangement er i år klare for å tilby denne målgruppen et godt alternativ, både i inn- og utland. Foto: BCC

Barna kan i år glede seg til egne barnedager på hvert stevne. Da blir det felles sendinger som barna kan følge fra hele verden, og det blir tilpassede aktiviteter og konkurranser, et opplegg som også kan tilrettelegges lokalt.

Nytt i år er en egen dag for «tweens»; de som er mellom barne- og ungdomsalder. Her vil det blant annet være en live-sending av programmet «Intro», som ungdommene har fulgt via BrunstadTV denne våren.

LES OGSÅ: Nye episoder av «Intro»

Alle målgrupper skal få et godt tilbud

Steinar Riise, daglig leder BCC

– Vi jobber hardt for å skape mange gode opplevelser for alle, også denne sommeren. Det blir to stevner, og vi håper og tror at man kan delta både online, men også fra Oslofjord Convention Center slik vi pleier, etter de restriksjonene som gjelder, sier Steinar Riise. Han leder arrangementsvirksomheten i BCC.

– Det er jobbet mye for å lage et program som passer for både inn- og utland, og at alle målgrupper skal føle seg ivaretatt, med inspirerende innhold og spennende aktiviteter.

Trosfeller fra hele verden gleder seg til nok en sommer sammen, både via skjermen og ved de muligheter som åpner seg innen den tid for å være samlet fysisk. Sommerstevnene er høydepunktet for mange, da en samles om det som er hovedsaken i all vår virksomhet, nemlig evangeliet Jesus kom med.

Det vil løpende bli oppdateringer fra sommeren her på bcc.no.

SE BILDER fra BCC-sommeren på Brunstad 2019