16. maifeiring for ungdom i trygge rammer

16. mai er dagen før den store feiringen av landet vårt, og en dag ungdom over hele landet ofte pleier å samles. I mange lokalmenigheter i Norge er det lang tradisjon for å arrangere ungdomsfest denne kvelden, og i Eiker gjorde kreative arrangører det de kunne for å lage en minnerik, alternativ feiring.


Tekst: Linn Tabita Johansen – Foto: privat

På kvelden 16. mai samles ungdommene som regel i festpyntede rammer, til både aktiviteter, underholdning og trosoppbyggelse. I år ble det, som mange er blitt så vant til det siste året, et arrangement tilpasset ulike smittevernstiltak.

Men mentorene har blitt gode på å se nye, kreative løsninger for ungdomsarbeidet. Ungdommene ble derfor delt i mindre grupper, som startet kvelden med et bedre måltid i private hjem.

16. maifeiringen startet med et bedre måltid i private hjem, etterfulgt av konkurranser. Foto: privat

Nye ungdommer inkluderes

16. maifesten er vanligvis det første ungdomsarrangementet der de «nye» ungdommene som starter på ungdomsskolen til høsten er velkommen til å delta. Slik får de bli kjent med de eldre ungdommene før de starter, og får en smakebit på hva de har i vente som del av ungdomsgruppen.

I år fikk 17 nye ungdommer kjenne på fellesskapet i ungdomsgruppen, likevel under litt andre rammer enn man håpet på i vinter. Men etter lang tid med lite aktivitet var en slik vårkveld med gode venner etterlengtet, både for yngre og eldre ungdommer.

Silje Sjemmedal

Silje Sjemmedal var en av mentorene som ønsket de yngste velkommen:

–Kvelder som dette er en veldig fin måte å bli kjent med de yngre ungdommene. Med aktiviteter og uformelle samlinger er det lettere å få en naturlig «connection», og vi har det veldig gøy sammen.

Hun sier videre at det er fint å kunne samles igjen, selv med avstand.

Mange hadde forberedt seg godt til kvelden, og rigget opp til «glamping» i forskjellige varianter. Foto: privat

Fest i trygge rammer

Gruppene fortsatte kvelden med konkurranser og ulike utfordringer gjennom en felles gruppechat. Det manglet ikke på engasjement og innsats, og bilder og stemningsfilmer ble delt med hverandre i chatten.

Forberedelsene av campen startet allerede to dager tidligere, med utlysning av en konkurranse om å ha den mest kreative og komfortable leirplassen. Resultatet var at det ble rigget opp til glamping i alle tenkelige varianter.

Selv om dette ble et forholdsvis enkelt arrangement ute, og med god avstand mellom oss, var det mange som synes det var utrolig fint å se hverandre igjen. I trygge rammer er det rom for både fest og moro, og det å ha oppbyggelse i vår felles tro. Dette er noe som settes stor pris på av mange. Årets 16. mai ble derfor som det pleier; et høydepunkt i sterk konkurranse med alle høydepunkter dagen etter.

Årets 16. maifeiring ble et høydepunkt, med utekino og stor stemning i gruppene. Foto: privat