Ny serie: Mens vi venter på jul

Julen står for døren, og denne høytiden er noe både små og store ser fram til. Feiringen av Jesu komme til jorden er sentral i vårt trossamfunn, og med en ny TV-serie for hele familien ønsker BCC Media å spre julens glade budskap til flere. 


TV-satsningen BCC Media har stått for i 2020 har bidratt til å spre evangeliets lys på nye måter, og nå vil de også spre julens budskap med en ny serie for hele familien; Mens vi venter på jul.

BCC Media har flere sesonger med juleprogrammer bak seg, og har en stemningsfull samling med barneprogram på web-TV og YouTube.

Samlingspunkt i en annerledes tid

Dette året er målet å samle alle generasjoner til en fin førjulskveld sammen. Gjennom tre søndager i advent kommer ulike familier på besøk til studio, i en hyggelig julepyntet stue.  Her snakker de om julens gleder og dilemmaer, som det å gi eller å glede seg med andre. Det er også morsomme konkurranser, vakker julemusikk og videohilsener fra flere steder i verden.

– Programmene er ment å treffe både små og store. Jeg tror det kan være en påminnelse til å snakke om julens innhold, og få forståelse for verdier og tradisjoner på tvers av generasjonene. Vi håper serien vil gi en ekstra anledning til å samles om julens budskap, og at det kan skape glede, håp og forventning for både barn og voksne rundt i verden, sier Elise Schøll, redaktør i mediestiftelsen.

Sveip for å se bilder fra den nye juleserien:

Ny animasjonsfilm om juleevangeliet

I hvert av juleprogrammene slippes en ny episode med korte animasjonsfilmer fra juleevangeliet. Filmene kommer i tre korte deler, og hver søndag i desember legges det ut en ny episode.

–Juleevangeliet er nok kjent for de fleste, men den nye serien har en flunkende ny innpakning med nydelige animasjoner, som jeg tror gjør det enda mer spennende, spesielt for barn og unge, sier Elise.

– Animasjon gir muligheter til å bruke effekter som form, farge og musikk. Samtidig er det viktig for oss å gjenskape fortellingen slik den faktisk er, og at det er helt bibeltro. Det er en morsom utfordring. 

Hun forteller at manuskriptet bygger på elementer både fra Matteus- og Lukasevangeliet, og at det ligger et grundig forarbeid bak. Samtidig har regissøren prøvd å gjenskape fortellingen i en ny form, for å gjøre den interessant for barn og ungdom.

Se episoden her:

Hele serien legges ut på Youtube fortløpende.

Spre julens glade budskap

Prosjektet med juleprogrammene har pågått siden sommeren, med et team på rundt ti ansatte i prosessen. I tillegg er det frivillige i flere lokalmenigheter som bidrar på flere måter. Noen bidrar med musikk, andre som gjester, og internasjonalt sørger flere for oversettelse og dubbing. Totalt dubbes både animasjonsserien, samt hele juleprogrammet til 14 forskjellige språk, og har seere i alle . For familier i BCC, enten de bor i Australia, Sør-Amerika eller Europa, har søndagskvelden blitt en hyggelig anledning til å samles foran TV-skjermen og minnes det som skjedde for over 2000 år siden, og snakke om hvorfor vi feirer dette i dag.

BCC er glad for å kunne feire julens høytid til minne om Guds kjærlighetsgave til menneskene, samt å arbeide for å spre det glade budskapet til alle som ønsker å høre det.

Under kan du se hele første episode av «Mens vi venter på jul». Alle episodene legges ut på brunstad.tv, og animasjonsfilmene legges også ut på Youtube-kanalen.

Vi ønsker alle en riktig god førjulstid.

Klikk på bildet for å se første episode av «Mens vi venter på jul»: