Dette er BCCs medlemmer (2/2)

I forrige artikkel her på bcc.no fortalte fem BCC-medlemmer om sin hverdag, og hvorfor de er med i BCC. De er samfunnsengasjerte mennesker som gjerne forteller om sitt kristne engasjement. Her kan du møte fem til.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: privat

BCCs medlemmer er vanlige folk som du møter på helt vanlige arenaer i hverdagen; på arbeidsplassen din, når du henter barna i barnehagen, eller møter andre foreldre på FAU-møtet. De har ulik utdannelse og kulturell bakgrunn, og kan være din sykepleier, lærer, advokat eller håndverker. Vi har snakket med et titalls medlemmer, og her møter du fem av dem.

Her kan du lese forrige artikkel: Dette er BCCs medlemmer (1/2)

Miriam Twilley Olsen (35)
Bor: Tønsberg
Yrke: Sykepleier

Hva består hverdagen din vanligvis av?

Jeg er sykepleier på Tønsberg sykehus, hvor jeg jobber 85 % stilling, mest som nattevakt. Jeg trives veldig og elsker utfordringene jobben byr på. Jeg liker godt å jobbe turnus, da dagene mine er veldig varierte.

Jeg er gift og har fire barn i alderen 4-14 år, og vi er nok lik de fleste familier med travle ettermiddager med flere fritidsaktiviteter etter skolen. Personlig er jeg veldig glad i å trene og får til flere økter hver uke tross en hektisk hverdag. Jeg liker mest å trene med venner, for da blir det nesten som kaffebesøk bare at vi blir sprekere :). Jeg har hatt noen frivillige verv i skolesammenheng også, men dette har jeg gitt fra meg  nå under Covid-19 på grunn av mitt yrke og belastningen det har vært det siste halvåret.

Hvorfor er du medlem i BCC?

Jeg er medlem i BCC først og fremst for min egen del, fordi jeg har en personlig tro på Jesus og det livet han levde, og muligheten til å følge han. I BCC får jeg hjelp og inspirasjon til å kunne oppnå det jeg selv har tro på. Her kan mine barn få lov å vokse opp med gode og sunne verdier, som gir et godt utgangspunkt for livet, uansett hva de selv velger.

Hva synes du om påstanden om at BCC opererer på utsiden av det norske samfunnet?

Jeg setter meg undrende til karakteristikken av BCC som en menighet utenfor samfunnet. Selv ser jeg på meg selv som en forelder, en kollega og en skattebetaler på lik linje som andre rundt meg. Jeg er en del av et fellesskap som gjør meg et lykkelig menneske.

At min egen personlig tro kan gjøre meg mindre verdt i vårt samfunn kan jeg ikke forstå. Som samfunnsborger respekterer jeg andre og de verdiene de har. Jeg synes det er naturlig å forvente gjensidig respekt.

Torill Ellefsen (51)
Bosted: Horten
Yrke: Lærer, videregående skole

Hva består hverdagen din vanligvis av?

Hverdagen min består mye av jobb- og litt studier ettersom jeg studerer ved siden av. I tillegg bruker jeg tid med barna mine og mannen min, annen familie, ungdom og andre som kommer innom. Jeg prøver å få litt tid til å være sammen med vennene mine også.

Tidligere har jeg spilt fiolin i Vestfold symfoniorkester og Drammen byorkester, og har alltid bidratt med frivillig innsats for skolen, skolekorpset og kulturskolen – der barna våre har deltatt i mange år.

Hvorfor er du medlem i BCC?

Jeg er medlem i BCC fordi det vi lærer der har gjort meg til et lykkelig menneske. Jeg har uten tvil blitt varmere og mer inkluderende overfor andre mennesker. I tillegg er troen på at Gud elsker meg, følger med meg og vil hjelpe meg uansett hva som hender, en stor trygghet i livet mitt. Jeg har kjent mennesker som har vært i vanskelige situasjoner eller har vært alvorlig syke, som har hatt det godt, hatt overskudd til å velsigne andre og ikke blitt bitre. For meg er det et bevis på hvilke krefter som finnes i Gud.

Hva synes du om påstanden om at BCC opererer på utsiden av det norske samfunnet?

Jeg synes det er stigmatiserende og kunnskapsløst å karakterisere oss som en menighet utenfor samfunnet. Jeg deltar like mye i samfunnet som mine kollegaer og naboer som ikke er i BCC. Selvfølgelig kan det være at noen familier i BCC er mindre aktive i samfunnet, men det gjelder vel mange familier som ikke er i BCC også. Vi er frie mennesker, og en viktig del i vårt evangelium er å ikke blande seg i andres saker. De fleste jeg kjenner er samfunnsengasjerte mennesker. Og i vår familie diskuterer vi alt fra amerikansk politikk, til miljøvern, arkitektur og norsk grammatikk når vi samles rundt middagsbordet.

Ole Johan Helgesen (41)
Bor: Stathelle
Yrke: Daglig leder i betalingsoppfølgingsfirma

Hva består hverdagen din vanligvis av?

Hverdagen min er forholdsvis hektisk ettersom jeg er daglig leder i et firma med tolv ansatte. Jeg prøver også å være en god og engasjert familiefar, og elsker turer med familien på sjøen og i skog og mark.

I løpet av uka går mye det selvsagt en del tid med til kjøring til og fra barnas aktiviteter. Jeg eller min kone har også vært FAU-representant eller klassekontakt så lenge vi har hatt barn på skolen, og jeg er for tiden klassekontakt i 10. klasse. Jeg er også frivillig koordinator og driftsansvarlig i lokalmenigheten jeg er medlem i og bruker litt tid på det hver uke.

Hvorfor er du medlem i BCC?

Jeg er medlem av BCC, fordi det er der finner jeg mennesker med samme tro og interesser for livet som meg. Vi og barna våre trives veldig godt som en del av dette fellesskapet, og jeg merker tydelig at det glade budskapet som forkynnes fungerer i praksis.

Hva synes du om påstanden om at BCC opererer på utsiden av det norske samfunnet?

Jeg oppfatter det som helt feil og kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen «utenfor samfunnet». Vi og barna deltar der det er naturlig for oss, og vi ønsker selvsagt å bidra positivt i skole og lokalmiljø. Engasjementet i BCC hindrer på ingen måte vår deltagelse i samfunnet. Jeg personlig brenner for barns oppvekstsvilkår og for at alle barn skal kjenne trygghet i hjem og på skole og ha en bekymringsfri og god barndom.

Mona S. Olsen (44)
Bor: Tønsberg
Yrke: Administrasjonsmedarbeider

Hva består hverdagen din vanligvis av?

Til daglig jobber jeg på kontoret på en på en kristen videregående skole, i tillegg til å ta vakter som assistent i en omsorgsbolig.

Jeg har syv barn mellom 4 og 24 år, som jeg er veldig stolt av. Dem bruker jeg selvfølgelig mye tid på, og jeg har alltid engasjert meg i deres skole- og fritidsaktiviteter, både i og utenfor vår menighet. Blant annet går det en del tid med som ivrig supporter for barna på deres mange fotball- og hockeykamper.

Hvorfor er du medlem i BCC?  

Jeg er født og oppvokst i BCC og er veldig takknemlige for det. Som personlig kristen er det godt å høre til i et kristent samfunn og da var det et naturlig valg å bli i BCC. Det er et sted jeg har gode venner med felles interesser og mål med livet.

Hva synes du om påstanden om at BCC opererer på utsiden av det norske samfunnet?

Jeg skjønner ikke at noen mener vi er en menighet utenfor samfunnet. Jeg lever mitt liv i vårt samfunn på lik linje med alle andre.

Andreas Frebrich (41)
Bor: Fredrikstad
Yrke: Avdelingsleder,
elektro og automasjon

Hva består hverdagen din vanligvis av?

Min hverdag startet ofte med å kjøre innom barnehagen, deretter en tur på jobben sammen flotte kollegaer og kunder. Hjemme er middagen gjerne et samlingspunkt før aktiviteter for barna starter. Så går det både tid til leksehjelp og kjøring til aktiviteter som klatring og turn.

Hvorfor er du medlem i BCC?

For meg er BCC et sted hvor jeg har venner og sosial omgangskrets med mennesker som har det samme grunnleggende livssyn som jeg har. At det også er stort fokus og mange aktiviteter for at barn og ungdom skal ha en fantastisk oppvekst er en ekstra bonus.

Hva synes du om påstanden om at BCC opererer på utsiden av det norske samfunnet?

Jeg synes det ikke er så positivt at mennesker som ikke kjenner BCC skal få et negativt og feil inntrykk av BCC. De jeg omgås med til daglig som kollegaer, og andre venner som ikke har tilhørighet til BCC, vil nok si det på en annen måte, tenker jeg. Sammenligner man resten av samfunnet med slik det var på 80-tallet og i dag, så har det vært store utvikling. Slik utvikling har vi også hatt i BCC.