Fra barn til ungdom: Ny TV-serie for de eldste barna

Denne gangen ble årets barnestevne erstattet med online barnesendinger, og innholdet i barnemøtene var rettet mot de eldste på søndagsskolen. En ny serie fra BrunstadTV setter ord på følelser og tanker større barn ofte kan ha, og skal gi inspirasjon til å finne svar og ta gode valg.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: Madelén Fjeld

Vanligvis har barnestevnene foregått i full sal med tusenvis av forventningsfulle barn. Det har vært et innholdsrikt program, med lek og læring, og temaer fra Bibelen formidlet gjennom teater, film, sang og dans.

Under BCCs online stevne denne sommeren har det i stedet blitt sendt to møter og en aktivitetssending for barn. I tillegg har det blitt lagt ut forslag og ideer til aktiviteter man kan gjøre i fellesskap med familie eller venner, der man er rundt omkring på jorden.

– Jeg savner å være i senteret og se på barnestevnet med vennene mine, men det er fint å se sendingene på TV med familien også, sier Ida Lin (13).

Hun spiller hovedrollen i den nye serien, «Guds barn», og de to første episodene i serien hadde premiere på online-sendingene under stevnet. Dette er ett av flere programelementer; en barnesending inneholder vanligvis filmer, musikk og korte appeller. Her kan barna bli bedre kjent med Jesus og andre sentrale skikkelser fra Bibelen, og høre mer om hvordan Guds ord kan være en hjelp i mange situasjoner.

Karakteren Andrea (spilles av Ida Lin) finner råd i barnebibelen sin. Foto: BrunstadTV

Sveip for å se flere bilder fra programelementer i sendingene (foto: BCC):

LES OGSÅ: Barnestevne med lek og moderne formidling

Å ta gode valg gir retning for livet

– De eldste på søndagsskolen er en viktig målgruppe, altså de mellom 11 og 12 år. Det er en alder hvor en begynner å kjenne på nye følelser, og livet kan oppleves komplisert. Man må i større grad velge hva man vil, sier Trine Sandersen, regissør i BrunstadTV.

– Mange skal nå inn i ungdomstiden, og forhåpentligvis kan vi være til hjelp i denne fasen. Nå begynner de å ta bevisste valg for livet, og vi kan være med å vise dem en god og trygg retning, fortsetter Trine.

På barnemøtene som ble sendt var derfor denne målgruppen ekstra i fokus, og den nye serien, «Guds barn», ble vist for første gang.

Se første episode av «Guds barn», som er første del av søndagsskoleprogrammet her:

I serien blir vi bedre kjent med karakteren Andrea gjennom hverdagslige situasjoner, og hvilke tanker hun har og valg hun gjør.

–Jeg tror at mange kan kjenne seg igjen i Andrea. Alle har jo dårlige dager innimellom. Derfor er det bra å vise det frem, og samtidig vise at problemene kan løses, sier Ida Lin.

Flere ungdommer var med i sendingen, og kom med råd og erfaringer, og bidro med sang og musikk. Foto: BCC

Barnebibelen kommer til nytte igjen

I de første episodene sitter Andrea på jenterommet etter en vanskelig dag. Hun slår opp, litt tilfeldig, i sin gamle barnebibel som hun har liggende. Der leser hun lignelser om Jesus, og reflekterer over hva det betyr for henne i hennes liv, og hvordan det kan hjelpe henne i det hun opplever som vanskelig.

Trine sier det ligger flere tanker bak seriens tema og budskap:

–Uten å vise konkret hvilke hendelser som skjer i livet hennes, legger vi mye vekt på det man ofte kan kjenne inni seg. Vi prøver å sette ord på tanker og følelser, og samtidig vise en vei ut av problemene, sier Trine.

Se andre episode av «Guds barn» her:

Ungdommer som inspirasjon

For å få en ekstra appell til de eldste barna ble også flere ungdommer invitert til å bidra i barnesendingene, både med råd og erfaringer, og med sang og musikk.

–For denne målgruppen når nok ungdommene inn med det de formidler. De er jo forbilder, og derfor tror jeg det gjør et ekstra inntrykk når de eldste barna får en oppmuntrende hilsen fra dem, sier Trine.

Ida Lin gleder seg også til å bli en del av ungdomsgruppen fremover. Nå har hun store forventninger til å være deltaker i BUK’s online sommercamp, hvor hun skal samles med flere ungdommer i sin lokale ungdomsklubb.

Under barnesendingene er sang og musikk en viktig del av programmet, med bidrag fra både barn og ungdom. Foto: BCC