Hva betyr det egentlig? Slik skal ungdommer få hjelp til å forstå Bibelen

I medieavdelingen i BCC jobber ungdommer med å få ut det kristne budskapet på en enkel, forståelig og spennende måte til andre unge. Her kan du se første episode av den nye animasjonsserien «Bible Quotes Explained», som forklarer bibelske uttrykk for nye lesere.


Tekst: Ulrikke Andresen – Foto: BCC

Det hele startet med en tanke om å gjøre det lettere for ungdommer å bli kjent med Bibelens språk, og å få lyst til å lese selv, forteller Lauren Celea (20), som er prosjektleder nylig flyttet til Norge fra Canada.

Lauren Celea, prosjektleder 

– Prosjektet handler om å forklare uttrykk som brukes i Bibelen, ved hjelp av animerte videoklipp. Det kan kanskje gjøre det enklere for ungdom å lese mer, sier hun.

Arbeidet har pågått i omtrent ett år, og her er det for det meste ungdommer som har jobbet med manus, tegning og animering. Nederlandske Chris Nooitgedagt (23) er en av dem. Han er lærling i BrunstadTV dette året.

– Jeg har fått prøve meg på både manus, tegning og animasjon. Det har vært et veldig lærerikt og spennende år, både faglig og personlig, sier han.

Åtte episoder – åtte ulike bibelutrykk

Gjennom våren skal det publiseres åtte episoder, som alle tar for seg ulike ord, utrykk  og sitater man finner i Bibelen. Det er korte episoder på mellom 2-3 minutter som egner seg for sosiale medier, og bilder, farger og lyd skal gjøre det mer aktuelt for de unge seerne.

– Målgruppen for prosjektet er jo ungdommer, og derfor velger vi også animasjonsstilen. Jeg tror det fenger dem. Det er kort og enkelt språk som skal gjøre Bibeluttrykkene enkle å forstå, sier Lauren.

Chris er en del av teamet som har jobbet med animasjonsprosjektet, og sier selv at det har vært et veldig lærerikt år. Foto: BCC