Johan Velten og hans agenda

Det dukker stadig opp leserinnlegg signert Johan Velten på ulike mediers debattsider, der han viser en svært mangelfull kunnskap om vårt kirkesamfunn, Brunstad Christian Church (BCC). Vi anser ikke Velten som en troverdig kilde på hvordan vi har det i menigheten vår, her kan du lese hvorfor.


Tekst: Berit H. Nilsen – Foto: tb.no

Velten framstiller seg som ekspert på et kirkesamfunn han ikke har vært en del av siden tidlig på 70-tallet. Ifølge eget utsagn har han viet resten av sitt liv til å forfølge vår forstander, Kåre J. Smith. Det i seg selv er en ganske oppsiktsvekkende motivasjon, som leserne bør ha i bakholdet når de vurderer Veltens agenda.

Tidligere har Velten deltatt i alvorlige beskyldninger mot personer i BCCs ledelse, om de mest avskyelige kriminelle handlinger, som han senere selv har innrømmet var rene fantasifortellinger. Men historien gjentar seg stadig.

Usanne påstander om Kåre J. Smith, og feil faktaopplysninger fra en nederlandsk straffesak er noe av det han har omtalt i det senere.  Dette viser at Velten ikke bare mangler korrekt informasjon, men at hans opplysninger stammer fra kilder som har nøyaktig samme agenda som han selv.

LES OGSÅ: Falsk informasjon: Toppen av et isfjell

Enhver seriøs organisasjon er åpen for debatt og kritikk, så også BCC. Som kristne ønsker vi å vise nestekjærlighet og respekt for alle mennesker. Likevel har vi, som enhver seriøs organisasjon, også en grense for hvilke premisser vi er villige til å debattere på.

Derfor velger vi fra BCC sin side å ikke engasjere oss i noen debatt med Velten og hans støttespillere, da utspillene fra den kanten er alt annet enn respektfull dialog.

LES OGSÅ: BCC går videre inn i framtiden