Tusenvis klare for sommerstevner

I dagens utgave av Vårt Land skriver Berit Hustad Nilsen, styreleder og informasjonsansvarlig i BCC, en liten hyllest til de mange tusen kristne som stiller opp og gjør en innsats for sin bevegelse i sommerferien. Les innlegget her: Sommer og tid til andre eller i dagens papirutgave av Vårt land.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

For medlemmene i BCC er sommerstevnet høytid, fest og glede, når vi samles til trosoppbyggelse og fellesskap. På grunn av stor pågang for deltakelse fra trosfeller fra hele verden, arrangerer vi to hvert år sommerstevner.  Det første stevnet starter kommende helg, og det siste avsluttes i august. Medlemmene deltar vanligvis kun på et stevne, som varer i cirka 10 dager.

Her tar familiene selvsagt først og fremst vare på sine egne barn, og er opptatt av at de får en god ferieopplevelse både før, under og etter sommerstevnet. Men å bruke en liten del av ferien til å gjøre stevnet til en god opplevelse også for andre oppleves meningsfylt når man har hjerte for saken.

Som Hustad Nilsen skriver: «For oss er ikke sommeren en pause fra det vi brenner for og tror på, men en tid for frivillig innsats som styrker det.»

Vi gleder oss til stevnesommeren og alt hva den innebærer, og ønsker lykke til til alle de som bidrar, på hver sin måte. Her er noen glimt fra fjorårets julistevne i BCC:


Fra BCCs barnestevne. Frivillige bidrar med både planlegging, innhold og TV-opptak, slik at sendingene kan distribueres til seere i mange andre land. Foto: BCC 


Under barnestevnet får hvor barna høre om Jesus, og det legges mye arbeid ned for at formidling og budskap tilpasses deres nivå og behov. Foto: BCC


Ute får barn og ungdom boltre seg med ulike aktiviteter og tilbud underveis i sommerstevnene. Foto: BCC


Også i år skal frivillige fra lokalmenigheten i Tønsberg stå for en stor friluftskonkurranse for ungdom – der lag fra hele verden deltar. Foto: BCC


Helseteamet er aldri langt unna – takket være flinke dugnadsarbeidere med helsefaglig bakgrunn. Foto: BCC