100 år med påskestevner i BCC

Denne helgen er kapasiteten på Oslofjord Convention Center helt sprengt når medlemmer fra 36 land er samlet til påskestevne.  BCC har arrangert påskestevner i 100 år, og siden menigheten fikk samlingssted på Brunstad i 1956, har påskehøytiden samlet medlemmene til stevner her.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Adelle Cheetham / Anne-Sophie Tombre 

Påskestevnene har ofte vært de best besøkte stevnene som BCC har, og dette året er intet unntak. Både dagsbesøkende og overnattende deltakere har møtt opp på konferansen, som ble åpnet fredag kveld og varer frem til søndag.


Storsalen på Oslofjord var helt full da stevnet  ble åpnet fredag kveld. Foto: BCC

LES OGSÅ: Påskemorgen slukker sorgen

For mange av de unge deltakerne er dette stevnet en forlengelse av campen som ble arrangert her i første del av påskeuka, der 4.400 ungdom deltok i aktiviteter og trosoppbyggelse i et kristent miljø.

LES OGSÅ: Årets påskecamp samlet 4.400 ungdommer fra 31 land 

Et strålende påskevær gir gode rammer for tilreisende i alle aldre, og mellom de trosoppbyggende møtene på programmet, er det god tid til samtaler og gjensyn med gode venner fra hele verden. For medlemmer i inn- og utland representerer de internasjonale konferansene som holdes på Brunstad viktige samlinger der vår kristne tro og fellesskapet rundt dette blir styrket.

Påskebudskapet gir håp og tro

Her forkynnes det kristne budskapet med kraft, og påskebudskapet om Jesu død og frelsesverk for menneskene gir tro og håp til de som har reist hit for å høre. Det er mennesker fra alle samfunnslag og mange kulturer som deltar, og den kristne troen samles og forener.


Kåre J. Smith taler til forsamlingen fredag kveld. Foto: BCC

I løpet av helgen avholdes det syv trosoppbyggende samlinger, hvorav to har ungdom som målgruppe. Stevneprogrammet inkluderer også en direktesending fra informasjonsprogrammet Brunstadmagasinet, og mange aktiviteter for barna. De som ønsker det kan delta på blant annet syv ulike «idretts-skoler», og en egen fotballturnering for barn mellom 6 og 10 år.


Fornøyd gjeng som deltok i minicup i fotball lørdag formiddag. Foto: BCC


Påskeværet satte perfekte rammer for påskekonferansen i år. Foto: BCC

Tid for fellesskap og gode samtaler mellom postene i stevneprogrammet. Foto: BCC