Vennskapshelg på Vestlandet

Nylig reiste hele BCCs lokalmenighet i Måløy til nabofylket Møre og Romsdal, der det ble arrangert en felles vennskapshelg med lokalmenigheten i Molde. Helgen, som er blitt et årlig høydepunkt for både voksne og barn, var forberedt godt.


Tekst: Espen Larsen – Foto: Amalie Håndlykken

Hermine på 4 år sitter helt stille og mens penselen beveger seg over ansiktet. Snart er det dekorert som en vakker blå sommerfugl, og mens ansiktsmalingen tørker, løper hun videre til neste aktivitet.  Denne lørdagen er det nemlig mye å velge mellom, for i dag er hele menighetslokalet på Mordal utenfor Molde rigget om til barnecamp.

Aktivitetscamp for 210 barn og ungdommer

Aktivitetstilbudene barna kan velge mellom er blant annet bowling, hobbyaktiviteter, hoppeslott, skattejakt, utendørs luftgeværskyting og «bak-din-egen-pizza-bod», og mange flere ting.


Hobbyverksted er bare ett av tilbudene på barnecampen denne lørdagen. Foto: BCC

For de eldre barna og ungdommen tilbys det idrettsaktiviteter i en idrettshall med fotball, innebandy, volleyball, turn og klatring.

Tro på framtiden er beskrivende ord når lokalmenighetene i Molde og Måløy tilbringer tid sammen. Vi har nemlig en flokk på tilsammen 210 barn og unge.


Aktiviteter i gymsal for de litt eldre barna. Foto: BCC

Felleskap i over 100 år

Mens barna og de unge får utfolde seg på mange arenaer, blir det blir også organisert aktiviteter for de eldre. Gjestene fra Måløy innlosjeres gjerne hjemme hos medlemmene fra Molde, og dette åpner for mange gode samtaler og nye bekjentskaper.

BCC medlemmene i Molde og Måløy har hatt en spesiell og god kontakt gjennom årene, helt siden menighetene her oppsto for over 100 år siden. Den gode kontakten har blitt opprettholdt gjennom både lokale stevner, og faste bilstopp i Gudbrandsdalen på vei til stevnene på Brunstad, i tillegg mange fellesturer for barn og ungdom. I år er det sjette gang denne fellesskapshelga blir arrangert.

En kjærkommen anledning til å være sammen

Trond Slettedal (34), som er en av arrangørene for helgen, er glad for tradisjonen med å møtes en helg i året.

– Helgen er en kjærkommen anledning til å være sammen med vennene våre fra Måløy. Da legger vi andre ting og gjøremål til side, for å samles om det som virkelig binder oss sammen. Målet med arrangementet er nettopp dette, at vi gjennom trosoppbyggelse, aktiviteter, sport, sang, og uformelt fellesskap skal inspirere og styrke hverandre i troen til å leve slik Jesus gjorde.


Sang og musikk er er naturlig del av de trosoppbyggende samlingene. Her er det gjester fra BCCs ungdomsprogram i Oslo som synger. 

– Denne gangen har vi virkelig satt fokus på barna og de unge. Og når de har de bra, har gjerne de voksne det bra også, smiler han.

Mange medlemmer i lokalmenigheten i Molde har jobbet mye med arrangementet. – Det knytter seg store forventninger til opplegget, og planleggingen er viktig. Den starer gjerne et halvt år tidligere, men intensiveres i ukene før helgen, sier Trond Slettedal. 

Barna drar hjem – og ungdommen fortsetter festen

Lørdag kveld var det klart for en felles samling for alle aldre, der Bibelens ord, sang og musikk sto i sentrum. Det ble servert felles mat, før kvelden gikk over i ungdommens fest. Mens barna og de voksne tilbrakte resten av lørdagskvelden på besøk i de mange vertskapshjemmene, fortsatte ungdommene sin samling på menighetslokalet.


Alexander (16) synes opplegget denne helgen, med ungdomsfest lørdag kveld, var vel verdt å glede seg til. Foto: BCC

Alexander (16) fra Måløy er begeistret for opplegget, og mener arrangementet blir bedre for hvert år. – Det som gjør inntrykk på meg er den gode stemningen, alt som er tilrettelagt med så mange aktiviteter, og ikke minst veldig bra underholdningen under ungdomsfesten i kveld. Jeg gleder til meg til dette hvert år, sier han.

Denne helgen knytter spesielt mange barn og ungdom sine egne nye vennskapsbånd mellom menighetene i Molde og Måløy. En felles historie som er ikke slutt, men som heldigvis nye generasjoner også får ta del i.


Fellesmåltider og gode samtaler – her skapes minner og nye vennskap. Foto: BCC