– Menigheten trenger kvinnene

I anledning kvinnedagen har avisen Vårt Land intervjuet flere kvinner fra ulike trossamfunn, blant andre vår styreleder Berit Hustad Nilsen. FNs internasjonale kvinnedag kan markeres på så mange ulike måter. Dagen er fortsatt viktig, og det er nødvendig å ha fokus på kvinners rettigheter både i Norge og i andre deler av verden.


Tekst: Anne Lea Nielsen – Foto: Erlend Berge

– Menigheten trenger kvinnene, og vi må også våge å stille opp når det trengs. Ikke la oss begrense av gamle tradisjoner som ikke er forankret i Guds ord, sier styreleder Berit Hustad Nilsen.

I intervjuet forteller hun ærlig og åpent om sin opplevelse av å være kvinne i et mannsdominert miljø, og om BCC som et trossamfunn som stadig står i utvikling til det bedre.

LES OGSÅ: Mer enn 10 år med kvinnekonferanser i BCC

Berit Hustad Nilsen velger å bruke stemmen sin på andre måter enn å gå i 8. mars tog, og setter pris på friheten vi har til å velge.

– Jeg tenker det er fint at vi har frihet i Norge, både til å gi uttrykk for våre meninger ved å gå i tog, men også på andre måter. Jeg er også glad for at vi har frihet til å velge hvilke tog vi ikke vil gå i. Årets hovedparole i 8. mars toget, «Forsvar selvbestemt abort – fjern nemdene», er ikke noe jeg kunne tenkt meg å støtte.

Resten av intervjuet kan leses på nett her, eller i papirutgaven av Vårt Land lørdag 9. mars.