Gode tilbud til de eldre i menigheten

Vi hører ofte om det aktive barne- og ungdomsarbeidet i BCC, men hvordan er menighetslivet for de godt voksne?  Nylig var en aktiv gjeng samlet til musikk- og sangkveld i Eiker, en av mange menigheter som i flere år har hatt et variert tilbud til «seniorene».


Tekst og foto: Lydia Budak 

Salen er pyntet til fest, med langbord og hvite duker. I midten av rommet er det rigget opp en scene med trommer, piano, gitarer og xylofon. Det er en onsdag ettermiddag, og vi befinner oss på Eiker-menighetens samlingssted; Fredfoss konferansesenter i Vestfossen.

LES OGSÅ: Seniorgruppe på tur til England 

Etterhvert som klokken nærmer seg 18, blir salen fylt opp med 40 blide fjes. De er en del av den faste «seniorgruppa» med litt eldre medlemmer i menigheten, som møtes ukentlig. Der deler de både trosoppbyggelse og sosiale opplevelser, og de utfører også enkle driftsoppgaver som frivillig innsats for menigheten. Men denne gangen er samlingen litt annerledes, for i dag har arrangørene invitert til sang- og musikkaften.


Alt er klart for en kveld i musikkens tegn. Foto: BCC

Sang og musikk er en viktig del av oppbyggelsen i mange menigheter

Mange har sett frem til denne kvelden, hvor fokuset ligger på musikk fra menighetens sangbøker «Herrens Veier» og «Mandelblomsten». De inneholder flere hundre sanger og melodier som har gitt trøst og hatt stor betydning i disse menneskenes egne liv.

Musikk og sang er nemlig en viktig del av menighetslivet i BCC, og sangene er skrevet og komponert av mennesker med tilknytning til menigheten. Sangbøkene er utgitt gjennom Stiftelsen Skjulte Skatters forlag, og den første utgaven av «Herrens Veier» kom allerede i 1914.

LES OGSÅ: Større sangglede ved bruk av teknologi


Musikalske evner blant flere i denne gruppa, som hadde trommet sammen et eget band for anledningen. Foto: BCC

Historisk film åpnet kvelden

En av de som tidlig fikk betydning for menighetens musikkliv, var pianisten og komponisten Rudolph Schwaiger. Når et bedre måltid er servert, starter derfor temakvelden med en film om hans liv og virke.

Schwaiger har skrevet en sang og komponert flere melodier i sangboka. Han hadde på mange måter et dramatisk liv, som var fylt med motstand og sorger. Men gjennom alt som møtte han i livet valgte han å tro på Guds ledelse og kjærlighet, noe teksten og musikken hans også gjenspeiler.

Mange bidrar med musikk og ulike innslag


Sangglede og fellesskap: Deltakerne i seniorgruppa kjenner hverandre godt, og disse har sunget sammen mer enn en gang før. foto: BCC

Videre denne kvelden spilles det mange sanger, og det er seniorene som selv står for musikken. Sanggleden er stor, og både små grupper og enkeltpersoner bidrar med sanginnslag.

En av de eldste som er til stede er Hans Schinnes på 91 år. Han forteller om den gangen han omvendte seg til Gud som ung mann. I den forbindelsen diktet han en sang, som han fremfører igjen denne kvelden. Mange av de som er tilstede har også kjent han gjennom et langt kristenliv, derfor gjør sangen inntrykk.


Hans Schinnes (91) var tilstede og bidro med egenskrevet sang denne kvelden. Foto: BCC

– Vi kjenner oss rike som kan være sammen med så mange ekte og gode venner, særlig nå som vi begynner å bli litt eldre, sier Turid Henriksen (73). Hun er en av de som bidro med et innslag denne kvelden, og er en fast deltaker i seniorgruppa. – Det at vi har slike innholdsrike sanger som de vi har sunget i kveld, det betyr veldig mye. Sangene oppbygger, trøster og inspirerer meg både på samlingene og i hverdagen, og det har de gjort i mange år.


Elisabeth Reiersrud og Turid Henriksen, to sprudlende damer som trives godt i seniorgruppa. Foto: BCC


Egil og Bjørg Nessøe er også faste deltakere i gruppa, og er mer enn fornøyd med musikkvelden. Foto: BCC